Saliha hemşirenin annesi: ‘Kızım bir gün önce dövülmüş’

Aksaray'da rezidansın 7. katından düşen Saliha hemşire yaşamını yitirdi, geride ise pek çok soru bıraktı. Annesi Hacer Tuncel, olayın aydınlatılmasını istiyor ve olay gününde yaşadıklarını da sonraki günlerde meydana gelenleri de 10Haber'e anlattı.

Gündem 30 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Aksaray'daki rezidansın 7. katından düşerek yaşamını yitiren hemşire Saliha Tuncel.

Aksaray’da Özel İnova Hastanesi’nde çalışan 25 yaşındaki hemşire Saliha Tuncel, sevgilisi olduğu iddia edilen doktor Halil İbrahim A.’nın yaşadığı rezidansın 7. katından 3. katın balkonuna düştü. Çevredekilerin ihbarıyla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Saliha hemşire memleketi Niğde’de toprağa verilirken Halil İbrahim A. olayın ardından iki kez gözaltına alındı ve serbest bırakıldı.

Ancak bu sırada hastane müdürü Çiğdem Ö. de gözaltına alındı ve tutuklandı. Saliha hemşirenin nasıl düştüğü hala belirsizliğini korurken ailesi ise olayın aydınlatılmasını istiyor ve bunun bir intihar olduğuna dair iddiaları da reddediyor. Kızının acısı nedeniyle ifade veremeyen anne Hacer Tuncel de dün Aksaray’da ifade verdi, suç duyurusunda bulundu. İfadesinin ardından 10Haber’e konuşan Hacer Tuncel, olayın yaşandığı günü anlattı.

Kendi anlatımına göre anne Hacer Tuncel, bir gün önce kızıyla telefonda konuştu, ertesi gün sabah aradığında ise telefonunu açan olmadı. Aradan bir süre geçtikten sonra aynı gün arkadaşı R. ‘kaza yaptı’ haberini Saliha hemşirenin ailesine verdi ve aile de hemen Niğde’den Aksaray’a gitti. Olayı öğrenince aile yıkıldı.

Bu sırada olay duyulunca Saliha hemşireye ilişkin haberlerde balkonundan düştüğü Halil İbrahim A. ile aynı evde yaşadığı yazıldı. Ancak annesi bunu kesin bir dille yalanlıyor ve “Çocuğumun 2+1 evi vardı, ben devamlı gidiyordum. Niye orada yaşasın benim çocuğum? İlla sevgili olunca aynı evde yaşaması mı lazım?” diyor.

Anne Hacer Tuncel, kızının balkonundan düştüğü evde kaç kişi olduğunu bilmediğini ancak aldığı duyumların farklı farklı olduğunu belirtiyor. Ancak anne Tuncel, bir arkadaşının olay günü yanında olduğunu öğrendiğini söylüyor ancak bu kişinin anlattıklarını ‘bir evdeydim bir evde değildim diyor’ diyerek aktarıyor. Fakat burada hastane müdürü Çiğdem Ö.’nün tutuklanması ise olayın başka bir boyutu daha olduğuna dair şüpheleri artırıyor.

Anne Hacer Tuncel, Çiğdem Ö.’nün Saliha hemşireyi tehdit ettiğini söylüyor ve “Kızım iki arkadaş kalıyordu, bir gün önce arkadaşından zorla anahtarı almış, telefonunu da almış ‘sakın Saliha’ya haber etmeyeceksin, ben o eve gideceğim’ demiş. Evine gitmiş, çocuğumu darp etmiş” diyor. Çiğdem Ö.’nün bunu yapma gerekçesini ise “Sevgilisini herkesten kıskanmış” diyerek açıklıyor anne Tuncel.

Konuşmasının sonunda ise anne Tuncel, “Saliha’m yandı, başka Salihalar da yanmasın. Onları kurtarmaya çalışalım bu saatten sonra. Benim yavrum yandı, başka yavrular da yanmasın” diyerek olayın aydınlatılmasını istiyor.

Saliha hemşire balkondan düşmüştü: Hastane müdürü tutuklandıSaliha hemşire balkondan düşmüştü: Hastane müdürü tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.