Santa Maria saldırısında yeni skandal: IŞİD’den serbest kalan bir kişi daha tutuklandı

Geçmişte IŞİD üyesi olmaktan tutuklanıp sonra salıverilen bir kişinin daha son Santa Maria Kilisesi saldırısının ardından tutuklandığı ortaya çıktı.

Gündem 7 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Santa Maria Kilisesi saldırısında tutuklananlar arasında saldırıdan 47 gün önce başka bir IŞİD davasından serbest bırakılan bir kişi daha olduğu çıktı. 10Haber Santa Maira Kilisesi saldırısından tutuklanan Mirzoev’in bir başka IŞİD davasından serbest bırakıldığını yazmıştı. Mirzoev’le aynı davada yargılanıp serbest bırakılan Muhammed Dakiev’in de Santa Maria Kilisesi saldırısından sonra tutuklandığı ortaya çıktı.

Skandal: Kilise saldırısının planlayıcısı tanıdık çıktı, daha 47 gün önce tahliye edilmişSkandal: Kilise saldırısının planlayıcısı tanıdık çıktı, daha 47 gün önce tahliye edilmiş

Mirzoev’i tanıdığını söyledi

1998 Çeçenistan doğumlu olan Dakiev 10 Ağustos’ta  Mirzoev ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklanmıştı. 12 Aralık’ta davanın ilk duruşmasında Dakiev de diğer sanıklarla beraber beraat etti. Oturma izni de olmayan Dakiev Çeçenistan’dan Rusya’da askerlik yapmak istemediği için geldiğini söyledi. IŞİD davasından gözaltına alındığında ise savcılık ifadesinde  Mirzoev’i tanıdığını belirterek şöyle konuşmuştu:
“Sadece ifademe eklemek istediğim bir husus vardır. O da Mirzoev isimli şahsı fotoğrafı gösterildiğinde tanımadığımı belirtmiştim. Ancak ifadeden sonra hatırladım. ABD’ye gidebilmek amacıyla Meksika ülkesine uçak bileti olup olmadığını bu şahıs bana sormuştu. Bunun haricinde şahısla herhangi bir bağlantım olmadı. İfademde sorulan pasaport görselleri, uçak biletleriyle ilgili tüm bildiklerimi anlattım.”

ABD'nin IŞİD sevinci yarım kaldı: Meksika sınırını hedeflediği söylenen 3 kişiye beraatABD’nin IŞİD sevinci yarım kaldı: Meksika sınırını hedeflediği söylenen 3 kişiye beraat

 

Dosya istinafta

12 Aralık’ta görülen IŞİD davasında savcının terör örgütü üyeliğinden cezalandırılmasını istemesine rağmen mahkeme bütün sanıkların delil yetersizliğinden beraatine karar vermişti. Savcı karara itiraz ederek dosyayı istinafa taşıdı. Şu an istinafın vereceği karar bekleniyor.

 

Santa Maria saldırısından sonra en çok merak edilen örgüt: Horasan VilayetiSanta Maria saldırısından sonra en çok merak edilen örgüt: Horasan Vilayeti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.