Savcı ‘şüpheden sanık yararlanır’ gerekçesine isyan etti: Kadını o öldürdü

Sevgilisi Zerin Kılınç’ın pencereden düşüp öldüğünü öne süren Yılmaz Sazak’a ‘şüpheden sanık yararlanır’ gerekçesiyle verilen beraat kararı istinafta onandı. Başsavcılık isyan etti.

Gündem 10 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Eskişehir’de bir çocuk annesi 36 yaşındaki Zerin Kılınç 34 yaşındaki sevgilisi Yılmaz Sazak’la yaşıyordu. Ama Kılınç 20 Haziran 2022 günü saat 21:34’te oturduğu dairenin ikinci katının penceresinden ‘düşerek’ yaşamını yitirdi.

Sanık Sazak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken hakkında da herhangi bir tedbir de uygulanmadı. İntihar mı cinayet mi tartışmasının yaşandığı olayla ilgili olarak Sazak hakkında ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Şüpheden faydalandı

Mahkeme ‘şüpheden sanık yararlanır’ ilkesi uyarınca sanığın beraatına karar verdi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve ailenin avukatı istinaf başvurusunda bulundu.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi 16 Mayıs 2024 tarihinde ‘mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık olmadığı’ şeklindeki tek cümlelik gerekçesiyle istinaf başvurularının esastan reddine karar verdi.

İstinaf mahkemesinin onama kararına da bu defa Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

‘Canını alacağım’ tehdidi

Başsavcılık Yılmaz Sazak ile Zerin Kılınç’ın sevgili olduklarını, aralarında kıskançlık sebebiyle sürekli tartışma yaşandığını, sanığın genç kadına 4 Haziran 2022 tarihi ve sonrasında tehdit içerikli mesajlar gönderdiğini, mesajlarda “Bak şimdi o aldatmanın cezasını çekeceksin, sen beni aldatmaya gittin, müdür de orada, çünkü foto paylaşmış, öldün, lan canını alacağım diyorum ne vurup kırması” gibi tehdit içerikli ifadelerin yer aldığını vurguladı.

‘Süpürgeyle dövdü, pencereden itti’

Başsavcılığın itirazında sanığın maktulü dövdüğü, süpürge sapıyla vurduğu, süpürge sapının kırıldığı, kül tablası fırlattığı, olay esnasında pencereye yakın olan maktulü iterek yere düşüp ölümüne sebep olduğu belirtildi: “Bu suretle atılı kadına karşı kasten öldürme suçunu işlediği anlaşılmıştır.”
Başsavcılık Yılmaz Sazak’ın “Kadına karşı kasten öldürme” suçundan cezalandırılması gerekirken yerel mahkemenin verdiği beraat, bu karara yapılan istinaf başvurularına da Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin duruşma açılmaksızın dosya üstünden incelemeyle verdiği onay kararının usul ve yasaya aykırı olduğunu belirtti.
Temyiz başvurusunda olay basına yansıdıktan sonra genç kadının şüpheli ölümünün üstünden altı ay geçtikten sonra Sazak hakkında tutuklama kararı verildiği, sanığın hükümle tahliye edildiği hatırlatılarak, sanık hakkında yeniden tutuklama kararı verilmesi de istendi. Dosya ile ilgili son kararı Yargıtay verecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.