Selde kaybolan Asel bebekten beş gün sonra acı haber

Aksaray'da, 3 Eylül’de etkili olan sağanağın neden olduğu selde annesi Hayriye Balcan ile birlikte otomobilden fırlayıp, akıntıya kapılan Asel bebekten acı haber geldi. Üç aylık Asel bebeğin cansız bedeni bulundu.

Gündem 9 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Türkiye, Eylül ayının başından bu yana kuvvetli sağanak yağışların oluşturduğu sellerle mücadele ediyor. Sel sebebiyle İstanbul ve Kırkalareli’nde hayatını kaybedenler oldu. Aksaray’da selde kaybolan ve beş gündür aranan üç aylık Asel bebeğin de dün cansız bedenine ulaşıldı.

Aksaray’ın Kireçlik mevkisinde 3 Eylül Pazar akşamı meydana gelen selde bir kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi kurtarılmış, kaybolan üç aylık Asel Balcan için arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.

Selde yaşanan büyük insanlık dramıSelde yaşanan büyük insanlık dramı

AFAD, jandarma, polis, UMKE ve gönüllü ekipler, olayın yaşandığı bölgede çalışmalarını sürdürüyordu. Arama çalışmalarına eğitimli köpekler de destek vermişti. Asel bebeğin amcası ve dedesi de çalışmaları yakından takip etmişti.

Bölgedeki iki köprüde biriken ağaç kütleleri ve selin sürüdüğü atıklar, iş makineleriyle kaldırılmıştı. Regülatör bölgesi ve Melendiz Çayı’nda da Asel bebek, su altı arama ekibince aranmıştı.

Sel yolları tıkadı, arabaları sürükledi: 3 kişi öldü; 1 bebek annesinin kucağından düşüp suya kapıldıSel yolları tıkadı, arabaları sürükledi: 3 kişi öldü; 1 bebek annesinin kucağından düşüp suya kapıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.