Serdar Sertçelik’in firarında yeni soru işareti: 3 saat 37 dakikalık karanlık yolculuk

Ayhan Bora Kaplan davasının sanığı ve gizli tanığı Serdar Sertçelik’in firarıyla ilgili soru işaretleri bitmiyor. Sertçelik’in ayağındaki elektronik kelepçeyle firarı ve yardım edenler gizemini korurken ortaya bir de PTS kaydı skandalı çıktı.

Gündem 17 Eylül 2024
Ayhan Bora Kaplan(sağda) ve Serdar Sertçelik (solda)

Türkiye Serdar Sertçelik ismini krize dönüşen Ayhan Bora Kaplan davasıyla öğrendi. Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün iki numarası Sertçelik, Kaplan yakalandığında KKTC’deydi. Polisle iletişime geçip gizli tanık olarak ifade verdi. Müebbet hapis istemiyle yargılanan Sertçelik ifadesinin ardından ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı. Ayağında elektronik kelepçe olan Sertçelik tam dokuz kez evi terk etti. Hatta birinde sosyal medya fenomeni Ece Ronay’la sabaha karşı gittiği çorbacıda vuruldu. Ev hapsini ihlal eden Sertçelik’in tutuklanması gerekiyordu ama tutuklanmak bir yana ifadesi bile evde alındı. Defalarca ev hapsini ihlal eden Serdar Sertçelik sonunda iki ayağı alçıda ve elektronik kelepçe takılıyken yurtdışına kaçtı.

Bunu okuyan hemen herkesin aklına “Elektronik kelepçeyi kim denetliyor” sorusu gelse de cevabı aylardır verilemedi.

Bahçeli darbe demişti: Serdar Sertçelik dosyasındaki o polisler serbestBahçeli darbe demişti: Serdar Sertçelik dosyasındaki o polisler serbest

Yurtdışına kaçmadan önce Ankara’dan İstanbul’a araçla götürüldüğü, buradan da Bodrum üstünden Yunanistan’ın Kos adasına kaçtığı bilinen Sertçelik’e üç polisin yardım ettiği iddiaları üzerine gözaltına alınanlar da oldu.

Sertçelik’in firarıyla ilgili dosyadaki polis araştırma tutanağı bir soru işareti daha ortaya çıkardı. Tutanağa göre Sertçelik’i Ankara’dan İstanbul’a götüren araç garip bir şekilde 3 saat 37 dakika boyunca hiçbir Plaka Tanıma Sistemi’ne (PTS) takılmadı. Gazeteci İsmail Saymaz hâlâ yakalandığı Macaristan’da gözetim merkezinde tutulan Sertçelik’in iltica başvurusunda bulunduğunu da aktardığı yazısında olayı şöyle anlattı:

“Sertçelik’in Ankara’ya taşındığı 06 DRH 258 plakalı aracın 1 Aralık 2023 günü Ankara, Bolu, Düzce ve Sakarya’da Plaka Tanıma Sistemi (PTS) noktalarından geçerken görüntüsü var. En son saat 22.24’te Sakarya’da kaydı bulunuyor.

Bir sonraki görüntü ise Ankara’ya dönüş istikametine ait.

Yani aracın Kocaeli ve İstanbul’a gidişine dair kayıt bulunmuyor. Aynı gün geri dönüşüne ilişkin PTS görüntüleri Kocaeli’den başlıyor.

Polisin hazırladığı araştırma tutanağında 3 saat 37 dakikalık kayıp zamandan söz edilerek şöyle deniyor:

‘İstanbul istikametine giden aracın 10 numaralı PTS kaydının Sakarya’da saat 22.24’te olduğu, bir sonraki PTS kaydının Ankara istikametine doğru gidiş güzergahının başlangıcı olan 11 numaralı PTS olduğu, ikisi arasında geçen 3 saat 37 dakikalık zaman diliminde mevcut emniyet bilgi sistemleri üzerinde bulunan kayıt türlerinden (PTS, yakıt istasyonu, AVM vb) herhangi birinin kaydı bulunmadığı…’

‘Aracın İstanbul’da PTS kaydı bulunmadan Ankara’ya döndüğü’ belirtiliyor.”

Saymaz ardından şu soruları yöneltti:

“Sertçelik’in taşındığı araç nasıl olur da PTS kaydına takılmaz? Acaba teknik bir sorun mu yaşandı?

Yoksa müdahale mi oldu?

Sertçelik gerçekten Şile’ye gitti mi?

Yoksa İstanbul’a varmadan araçtan indi mi?

Bu 3 saat 37 dakikalık karanlığın aydınlatılması gerekiyor.”

MHP lideri operasyona ‘darbe’ demişti

MHP lideri Devlet Bahçeli, Serdar Sertçelik’e gizli tanık olarak AK Parti’den bazı kişilerin ismini vermesi için baskı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan polis müdürleri için “darbeci” demişti. Ancak Bahçeli’ye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan bilgilendirme sonrasında, yaşananların darbe girişimi olmadığı, emniyet içinde bir grup polisin gerçekleştirdiği hukuksuz işlemler olarak kayıtlara girdiğini hatırlatalım. Zaten tutuklanan o polis müdürlerinin hepsi geçen günlerde tahliye edildi.

Serdar Sertçelik iddianamesine giren jandarma raporu: Gerekli özen gösterilmediSerdar Sertçelik iddianamesine giren jandarma raporu: Gerekli özen gösterilmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.