Sertab Erener’den konserde sokak hayvanları yasasına tepki

Sertab Erener Vadistanbul'da verdiği konserde gündemdeki sokak hayvanları yasasına değindi. Sahneye çok sayıda köpek çıkaran Erdener yasanın geri çekilmesini talep etti. Konseri izleyenlerden Erener'e büyük destek ve alkış geldi.

Gündem 14 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Vadistanbul'daki konserinde Sertab Erener sahneye kucağında bir köpekle geldi.

Sertab Erener cumartesi akşamı İstanbul’daki açıkhava konser mekânı Vadistanbul’da sahnedeydi. Yeni albümünün habercisi ‘Bipolar’ başta olmak üzere sevilen şarkılarını seslendiren müzisyen son günlerin tartışmalı konusuna da değindi. Erener sözlerine “biraz neşenizi bozacak ama bunu yapmamız lâzım” diyerek başladı. Konu sokak hayvanları için hazırlanan yasa tasarısıydı.

Sertab Erener “Bugün benim misafirlerim var” dedikten sonra sonra sahneye köpekler getirildi. Erener büyük alkış alan bu hareketinden sonra sözü Kurtaran Ev Derneği başkanı Onur Boltürk’e bıraktı. Sahneye barınma ve bakımını yaptığı köpeklerle gelen Boltürk şöyle konuştu: “Bugün hayvanları barınaklara hapsetmeye ve öldürmeyi teklif eden bir yasa tasarısı Meclis’e sunuldu. Kurtaran Ev olarak değil sokakta gördüğümüz tüm canlıların yaşam hakkını savunan ve onların sesi olan gönüllüler olarak burada bulunuyoruz” dedi.

Sertab Erener: Bu işin vebali boyunlarına olacak

İhmal edilen kısırlaştırma çalışmalarına vurgu yapan Onur Boltürk sözlerine şöyle devam etti: “Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve gönüllüler el ele vererek kısırlaştırmayı arttırabilir, sahiplendirmeyi yaygınlaştırabilir ve üretimin önüne geçebiliriz. Bu işin altından öldürerek hapsederek değil yaşatarak kalkarız ancak. Son olarak unutma beni uyutma beni diyoruz.”

Sertap Erener ise “Bu iş için elimizden geleni yapalım çünkü bu işin vebali boyunlarına olacak. Böyle bir şeyi biz kaldıramayız toprak hiç kaldıramaz. Zaten çok acımız var, bir de bunu eklemeyelim. Ne olur sahiplenelim, sosyal sorumluluk sahibi olduğumuz bireyler olarak bilelim. Çünkü bu yasa çalışmayacak. Büyük bir kaos bizi bekliyor. Uykusuz geceler bizi bekliyor. Lütfen siz de ses olun” dedi.

Yıllar geçtikçe demlenen albüm: Med CezirYıllar geçtikçe demlenen albüm: Med Cezir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.