Tan Sağtürk’ün bakanlığı zarara uğratan sağ kolu görevden alınmamış

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk’ün göreve getirdiği yardımcısı Ahmet Volkan Ersoy’un Kültür Bakanlığı’nı zarara uğratmaktan ceza almasına rağmen görevine devam ettiği ortaya çıktı.

Gündem 22 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı kararıyla Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atanan Tan Sağtürk’ün genel müdür yardımcılığına getirdiği Ahmet Volkan Ersoy’un Kültür ve Turizm Bakanlığı ile davalık olduğunu ilk kez 10Haber’den Caner Taşpınar gündeme getirmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “kamuyu zarara uğrattığı” gerekçesiyle Ersoy’u dava ettiği ortaya çıkmıştı. Dava bakanlığın Devlet Konservatuarı Mezunları Dayanışma Derneği’nin hesabına yatırdığı paranın bir kısmının “amaca aykırı kullanılması”yla ilgiliydi. Ersoy o dönem dernek yöneticisiydi. Dava sonuçlandı, derneğin bakanlığa faiziyle birlikte 283 bin liradan fazla para ödemesine karar verildi ancak karar çıktığında dernek kapanmıştı. 

Bakanlık bu kez yöneticilere dava açtı. Ersoy’un ismi bilirkişi raporunda sorumlular arasında yer aldı. Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi 29 Eylül 2023’te paranın yasal faiziyle Ersoy’un da yer aldığı sorumlulardan tahsil edilmesine karar verdi.

Tan Sağtürk’ün sağ kolu bakanlıkla davalık çıktıTan Sağtürk’ün sağ kolu bakanlıkla davalık çıktı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Volkan Ersoy’un 2024 yılı Kültür Bütçe Görüşmeleri’nde yer alması sosyal medyada gündeme geldi. Ersoy’un görüşmelere katıldığı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafla fark edildi. Ersoy “Görevime devam ediyorum. O ceza dernekle ilgiliydi” dedi.

BirGün’den Işıl Çalışkan’ın haberine göre Ahmet Volkan Ersoy Devlet Konservatuarı Mezunları Dayanışma Derneği davasına ilişkin “Dernek yöneticiliğiyle kamuyu zarara uğratmanın ne alakası var ki? 2000 yılındaki bir olaydan bahsediyorsunuz. Derneği ilgilendiren bir konu bu. Tüzel kişilikle devlette yürüttüğüm görev arasındaki bağlantı nedir?” dedi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcılığı’nın ilk görevi olmadığını belirten Ersoy “Ben yıllardır kamuda görev yapıyorum. Benim ilk görevim değil. Çeşitli illerde müdür vekilliği ve genel müdür yardımcılığı gibi görevlerde bulundum. Konuyla ilgili açıklama yapma gereği duymuyorum” dedi.

Ersoy 2000-2002 yılları arasında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Bale Disiplin Kurulu Temsilcisi görevini yürüttü. 2014 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü festivaller, yarışmalar ve turne organizasyon koordinatörlüğüne, sonra o yıl Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’ne Müdür ve Sanat Yönetmeni olarak atandı.

Bakanlıkla davalık olan Tan Sağtürk’ün sağ kolunu mahkeme suçlu bulduBakanlıkla davalık olan Tan Sağtürk’ün sağ kolunu mahkeme suçlu buldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.