Tevhid bayrağı taşıyan kişiye yumruk atan üniversiteli tahliye edildi

Filistin’e destek mitingi sonrası ‘Kelime – i Tevhid’ bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’e yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy tahliye edildi.

Gündem 17 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
YTÜ öğrencisi Ege Akersoy yeni yılın ilk gününde tutuklanmıştı.

İstanbul’da Galata Köprüsü’nde 1 Ocak’ta Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) öncülüğünde toplanan 308 sivil toplum kuruluşu ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek‘ eylemi düzenlemişti.

Eylem sonrası elinde ‘Kelime-i Tevhid’ yazılı bayrakla yürüyen İsmail Aydemir ile yoldan geçen Ege Akersoy arasında tartışma çıkmış, Akersoy Aydemir’e yumruk atmıştı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisi Akersoy ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği’ gerekçesiyle tutuklanmıştı. Akersoy 17 gündür Silivri’deki Marmara Cezaevi’ndeydi.

Tevhid bayrağı taşıyan adama yumruk atan genç tutuklandıTevhid bayrağı taşıyan adama yumruk atan genç tutuklandı

Yıldız Teknik Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi Ege Akersoy’un avukatı Ali Öztürk tutuklama kararına itirazda bulunmuştu.

Ege Akersoy hakkındaki soruşturma tamamlandı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame düzenlendi. İddianamede Adli Tıp Kurumu raporunun İsmail Aydemir’in yaralanmasının “kişinin yaşamını tehlikeye sokmadığı, basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olduğu” kanaati bildirdiği belirtildi.

İddianameyi kabul eden İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi Akersoy’un tutukluluk tedbirinin ölçülü olmadığına karar verdi. Mahkeme kararında “‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçuna yönelik eyleminin vasıf değiştirme ihtimali de göz önüne alınarak tahliyesine hükmedildi” dendi. Ege Akersoy’a yurtdışına çıkma yasağı kondu.

Akersoy’un “basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde kasten yaralama” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlarından toplam 1 yıl 4 aydan dört yıla kadar hapsi istendi.

Mahkeme ilk duruşmasının 14 Şubat’ta yapılmasını kararlaştırdı.

Yumruk atan üniversitelinin babası: ‘Ne kahramanlık, ne düşmanlık’Yumruk atan üniversitelinin babası: ‘Ne kahramanlık, ne düşmanlık’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.