Tiktok’ta dekoltesiyle para toplayan kadına adli kontrol

Sosyal medya platformu TikTok'ta müstehcen içerikli canlı yayınla bir saatte 100 bin lira topladığı öne sürülen G.D. gözaltına alındı. 35 yaşındaki beş aylık hamile kadın ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede adli kontrolle serbest bırakıldı.

Gündem 28 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Türkiye’de her gün bir sosyal medya fenomeni gündeme oturuyor. Fenomenler bazen kara para aklama iddiasıyla, bazen lüks hayatlarıyla, bazen de söyledikleri ve yaptıklarıyla konuşuluyor. TikTok’ta yayın yapan G.D bunlardan biri. Sebebi yaptığı “müstehcen” yayınlar. 35 yaşındaki kadın açtığı canlı yayınlarda gömleğinin düğmelerini açarak dekoltesini gösteriyor ve yayını izleyenler para gönderiyor.

İstanbul’da polis ekipleri bu görüntülerin sosyal medyada gündem olması üzerine G.D için harekete geçti. Polis sosyal medyada “Laz kızı” mahlasını kullanan fenomen G.D.’nin Kartal’daki evine baskın yaptı. Gözaltına alınan G.D. Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Hakkında “müstehcenlik” suçundan işlem yapılan kadın emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Beş aylık hamile olduğu öğrenilen G.D Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Fenomenler tek tek incelenecekFenomenler tek tek incelenecek

Bakanlık erişim engeli istedi

Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı bahsi geçen içerikle ilgili erişim engeli talebinde bulunduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada “Haberlere konu olan sosyal medya kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımlarda çocukların psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyecek, çocukların ihmal ve istismarı ile kadınlara yönelik hakaret içerikli, küçük düşürücü, kişi onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte görsellere yer veren görüntülerin yer aldığı anlaşılmıştır. Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce bahsi geçen içeriğin kaldırılması, erişimin engellenmesi talebinde ve şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur” dendi.

TikTok'ta canlı yayın açıyor diye annesini vurduTikTok’ta canlı yayın açıyor diye annesini vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.