Tutuklu Nasuh Mahruki 17 eylülde hakim karşısına çıkıyor

15 Temmuz'la ilgili paylaşımı nedeniyle 17 Temmuz'dan beri tutuklu olan ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Nasuh Mahruki davasının ilk duruşması 17 Eylül'de.

Gündem 8 Eylül 2026

17 Temmuz’dan beri tutuklu olan eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’nin yargılanacağı davanın ilk duruşması 16 Eylül’de Bakırköy Adliyesi’nde yapılacak.

Mahruki, 15 Temmuz’a ilişkin paylaşımı gerekçesiyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasından 4 yıl 6 aya kadar kadar hapis talebiyle yargılanıyor.

Mahruki, 15 Temmuz’da X’teki hesabından paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı: “15 Temmuz önceden fark edilmiş ancak rejim değişikliği için bir fırsat olarak görülerek bilerek engellenmemiş kontrollü bir şekilde kalkışılmasına müsaade edilmiş bir darbe girişimidir. Baş planlayıcısı ABD’dir, Fil’i feda etmiş, Vezir’i almıştır, Erdoğan’ı Şah yapmış Türk milletini Mat etmiştir.”

Paylaşımın ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mahruki hakkında soruşturma başlatıldı ve ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan gözaltı kararı verildi. Mahruki İstanbul’daki evinde gözaltına alındı ve 17 Temmuz’da tutuklandı.

Mahruki hakkında düzenlenen iddianamede “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamasıyla  4 yıl 6 aya kadar hapis talep edildi.

Nasuh Mahruki’nin yargılanacağı davanın ilk duruşması 16 Eylül’de Bakırköy Adliyesi’nde.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.