Uçankuş TV sahibi Can Tanrıyar’a ‘Muhammed Yakut’ gözaltısı

Uçankuş TV'nin sahibi Can Tanrıyar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca konuyla ilgili yapılan açıklamada Can Tanrıyar’ın Muhammed Yakut'a bilgi, belge aktardığı gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

Gündem 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Uçankuş TV’nin sahibi Can Tanrıyar gözaltına alındı.

Haberi gazeteci Uğur Dündar duyurdu. Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden gözaltı haberini duyuran Uğur Dündar, Tanrıyar’ın Organize Şube ekiplerince gözaltına alındığını yazdı.

Dündar, “Gazeteci, Uçankuş haber sitesi ve televizyonu sahibi Can Tanrıyar biraz önce İstanbul Emniyeti Organize Şube ekiplerince gözaltına alındı” diye yazdı.

Muhammed Yakut ile röportaj yapmasının ardından, “suç ve suçluyu övmek” suçlaması ile gözaltına alınan gazeteci Serdar Akinan, savcılıktan serbest kalmasının ardından, Muhammed Yakut’un arkasında magazinci Can Tanrıyar’ın olduğunu öne sürmüştü.

Serdar Akinan şunları söylemişti:

“Ben gözaltından çıktıktan sonra gazeteci arkadaşlarımla oturdum konuştum. Ve dikkat ediyorum ortalığa birtakım bilgiler saçılmaya başladı. Bunlardan en ilginci Muhammed Yakut’un ilişkileri. Şimdi hatırlar mısınız benim yayında bir kelime kullandı, bir ifade kullandı. Dedi ki; “Bunu bu arada ben konuşmadım. Ben dedi Can Tanrıyar ile beraber, Can Tanrıyar bir gazeteci bu arada biliyorsunuz. Uçankuş diye bir sitesi var. Ben Can Tanrıyar ile beraber Doğan Şentürk’e yani FOX Haberin Genel Yayın Yönetmenine gittim. Bu videolarda anlattığım her şeyi onlara anlattım Can Tanrıyar ile beraber. Orada ben uyanamadım işi. Eeee ve bunlar yayınlamadı. Bunu yayında söyledi hatırlarsanız. Okey, o anda ben keşke bunun üzerine bir soru sorabilseydim. Diyorum ya soracağım çok şey var aslında, ama ortaya da çıktı.”

Serdar Akinan, yayınladığı videodan sonra Can Tanrıyar ve eşi Tamar Oner’in kendisini arayarak “hakaret ve küfür ettiğini” söylemişti.

Gazeteci Serdar Akinan'a 'Muhammed Yakut' gözaltısıGazeteci Serdar Akinan’a ‘Muhammed Yakut’ gözaltısı

Savcılıktan açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada Can Tanrıyar’ın gözaltına alınma gerekçesi Muhammed Yakut’a video paylaşımlarında kullanılmak üzere bilgi, belge, fotoğraf vb. Aktarımak olduğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklaması şöyle:

“İstanbul Cumhuriyet başsavcılığımız tarafından Muhammed Yakut isimli şüphelinin yapmış olduğu suç içerikli video paylaşımlarına ilişkin yürütülen soruşturmada; şüpheli Hüseyin Can Tanrıyar isimli şahsın Muhammed Yakut’a video paylaşımlarında kullanılmak üzere bilgi, belge, fotoğraf vb. aktarımında bulunduğu, şüphelilerin video paylaşım süreci ve öncesinde birlikte hareket ettiklerine yönelik tespitler; Ayrıca şüpheli H. Can Tanrıyar’ın Muhammed Yakut isimli şahısla birlikte fikir ve eylem birliği içerisinde müşteki bir başka şahsa yönelik Nitelikli Yağmaya Teşebbüs eyleminde bulunduğuna yönelik tespitler nedeniyle H. Can Tanrıyar hakkında gözaltına alınma talimatı verilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.”

Akşener'den Muhammed Yakut açıklaması: Vay halimizeAkşener’den Muhammed Yakut açıklaması: Vay halimize

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.