Yazar Kasadar’ın oğlunu öldürüp parçalayan katile ağırlaştırılmış müebbet

Muhammed Nuh Kasadar’ı iple boğup öldürerek cesedini ikiye böldükten sonra buzdolabında saklayan ve ailesinden fidye isteyen 28 yaşındaki Hakan Öztürk ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Gündem 30 Mayıs 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Muhammed Nuh Kasadar.

Milli Gazete Yazarı Mustafa Kasadar’ın oğlu Muhammed Nuh Kasadar İstanbul’da yaşıyordu ve kayboldu. Ailesi henüz 19 yaşında olan Nuh Kasadar için 11 Temmuz 2023’te kayıp başvurusu yaptı. Bu sırada şüpheli Hakan Öztürk aileyle iletişime geçti, fidye istedi. Ancak yakalandı ve cezaevine gönderildi.

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorguya alınan Hakan Öztürk önce suçlamaları kabul etmezken daha sonra işlediği vahşi cinayeti tüm detaylarıyla anlatarak suçunu itiraf etti. Şüphelinin daha önce ailenin yanında çalıştığı, yaklaşık iki yıl önce işten ayrıldığı, taksicilik yaptığı belirlendi. Hakan Öztürk’ün gösterdiği Bayrampaşa’daki evdeki aramada gencin derin dondurucular içinde parçalanmış cesedi bulundu.

Akıl sağlığı yerinde çıktı

Dün Hakan Öztürk’ün yargılanmasına devam edildi. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Hakan Öztürk duruşmaya SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmada sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu okundu. Sanığın akıl sağlığının yerinde ve ceza sorumluluğunun tam olduğu bildirildi.

Raporun ardından savunması sorulan sanık Öztürk “Önceki savunmalarıma ekleyecek bir şeyim yoktur” dedi. Duruşmada Muhammed Nur Kasadar’ın babası Mustafa Kasadar “Mahkemenin bugün neticelenmesini ve sanığın cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Müşteki avukatı da “Sanığa 50 bin yıl da 100 bin yıl da ceza da verseniz müvekkillerinin acısı dinmeyecek. Sanık bir an önce cezalandırılsın” dedi. Son sözü sorulan sanık Öztürk “Bir diyeceğim yoktur” dedi.

Ardından kararını açıklayan mahkemede sanık Hakan Öztürk’e ‘Tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Cezada indirim uygulanmadı. Sanık Öztürk ayrıca ‘Gece vakti yağmaya teşebbüs’ suçundan 10 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.