Zonguldak’ta madende göçük: Bir işçi öldü

Zonguldak'ta TTK'ya ait maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti, diğeri tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldı.

Gündem 4 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı Gelik Müessesesi’nde yerin 260-360 metre altında Acılık Ayağı’nda göçük meydana geldi. Göçükte mahsur kalan maden işçileri Harun Kara ve Tevfik Soy’a kurtarma ekipleri ulaştı. Hafif yaralı olan Harun Kara ağır yaralı haldeki mesai arkadaşı Tevfik Soy’un kurtarma çalışmalarına da yardım etti. İki işçi daha sonra TTK Tahlisiye ekiplerinin çalışmasıyla yüzeye çıkarıldı. İşçiler sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İşçilerden Tevfik Soy tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Soy’un evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi. Bekâr olduğu belirtilen hafif yaralı Harun Kara’nın ise tedbir amacıyla hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: Bir işçi hayatını kaybettiZonguldak’ta maden ocağında göçük: Bir işçi hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.