Cem Yılmaz’a hücum: Şubat ve mart biletleri 16 dakikada tükendi

Cem Yılmaz yeni gösterisi 'CMXXIV' için ilk duyuruyu dün yapmıştı. Şubat ve martta Zorlu PSM'de sahne alacak komedyenin gösteri biletleri dün 12.00 ve 17.00'de satışa çıktı. Şubat biletleri dokuz, mart biletleriyse yedi dakikada bitti.

Kültür Sanat 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Cem Yılmaz, sezon boyunca CMXXIV gösterilerine devam edecek.

Cem Yılmaz bir şey yaparsa mutlaka bir heyecan yaratır. Yine öyle oldu. Yeni gösterisine başlayacağını duyurdu ve dikkatler gösteriye odaklandı. Sonra dün yeni gösterisinin 7 Şubat’ta başlayacağı açıklandı. Şubat ayı boyunca Zorlu PSM’de altı, mart ayında da sekiz gösteri yapacaktı.

Dün saat 12.00’de şubat ayı gösterilerinin biletleri satışa çıktı. ‘CMXXIV’ adlı gösterinin şubat ayındaki tüm biletleri dokuz dakikada tükendi. Bu kadar kısa sürede tüm biletlerin tükenmesi karşısında Yılmaz gösterinin gördüğü ilgiden ötürü seyirciye teşekkür etti.

Saat 17.00’de ise mart ayındaki sekiz gösterinin bileti satıştaydı. Bu sekiz gösterinin biletleri de yedi dakikada bitti. Yılmaz bu sefer de “Mart biletleri 7. dakikada bitmiş  Sevinçliyim :))” diyerek tweet girdi. 

Zorlu PSM Turkcell Ana Sahne 2 bin 200 seyirci kapasiteli.  Şubat ayı biletler yedi farklı kategoride satışa çıktı. VIP biletlerin 4.400 liradan satışa çıktığı gösteride en ucuz biletler 7. kategoride 495 liraya satılıyordu. Bilet fiyatlarının ortalamasını aldık. Yaklaşık 1.500 TL. Hal böyle olunca kabaca bir hesapla altı gösterinin hasılatının 21.3 milyon TL olduğunu gördük. Mart ayı biletlerinin ücretleri ise şubat ayı gösterilerine göre biraz daha fazlaydı. Aynı hesapla mart ayı hasılatını da yaklaşık 44.4 milyon olarak hesapladık. Yani 16 dakikada 65.9 milyon TL hasılat elde edildi.

Cem Yılmaz yeni bir gösterisiyle böyle bir hasılata ulaşabiliyor. Bu Yılmaz’ın komedyen kimliğinin bir parçası. Lakin Yılmaz aynı zamanda sinemacı. Bu konuda yoğun emek sarf ediyor. Mesela sinemada gösterime giren son filmi 2018 yapımı ‘Arif V 2016’ için yıllarca uğraştı. Film gösterime girdiğinde ilk üç günde 18 milyon 500 bin hasılat elde etmişti. 20 hafta gösterimde kalan filmin toplam hasılatı ise 62.9 milyon dolar olmuştu.

Tabii ki o günün enflasyonu hesaplandığında bugünün parasıyla çok daha büyük bir miktar ortaya çıkabilir. Lakin Cem Yılmaz’ın sinemayla ilişkisini ve sinema sevgisini anlamak için şu da söylenebilir: İstese gösterilerle yoluna devam edip para kazanabilir, ama o zor olanı tercih edip sinemaya da yatırım yapıyor! Hani Cem Yılmaz bir şey yapınca onu eleştirenler var ya bir de meseleye bu gözle bakarlar umarız.Halk istedi Scorpions bir konser daha verecekHalk istedi Scorpions bir konser daha verecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.