‘3 Cisim Problemi’ rekor kırdı: Bölüm başı maliyeti 20 milyon dolar

Liu Cixin'in dünyada çok satan kurgu bilim romanı '3 Cisim Problemi'nin dizi uyarlaması için geri sayım devam ediyor. Netflix imzalı yapımın bölüm başı maliyeti dikkat çekiyor. Platform için rekor olan dizinin bir bölümünün bedeli 20 milyon dolar.

Kültür Sanat 7 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Son yılların en çok konuşulan bilim kurgu romanı Netflix yapımı olarak izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. 21 Mart’ta yayınlanacak dizi şimdiden rekor kırdı. Wall Street Journal’ın haberine göre dizinin bölüm başına maliyeti 20 milyon dolar. Yazar Liu Cixin’in Türkçe’ye de aynı adla çevrilen romanından uyarlanan sekiz bölümlük dizinin toplam maliyetinin 160 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Netflix tarihindeki bu rekor bütçe aslında dizi dünyası için çok da yabancı olunan bir rakam değil. HBO’nun ‘House of the Dragon’ dizisi de benzer bir maliyete sahip. Maliyetiyle zirvede yer alan yapım ise Prime’ın çokça eleştirilen projesi ‘Güç Yüzükleri’. Dizinin bölüm başı maliyeti 58 milyon dolar.

‘3 Cisim Problemi’nde tanıdık isimler

HBO’nun kült yapımı ‘Game of Thrones’un yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss’ın yeni bilim kurgu dizisi ‘3 Cisim Problemi’ dizi olarak uyarlanacağı duyurulduğu andan beri merakla bekleniyor.  Saamer Usmani, Jess Hong, Jovan Adepo, Sea Shimooka, Benedict Wong, Tsai Chin, John Bradley, Eiza González ve Liam Cunningham başrollerinde yer aldığı bilim kurgu dizisinin hikayesi şöyle:

Ye Wenjie Çin Kültür Devrimi sırasında babasının vahşice öldürüldüğünü gören bir astrofizikçidir. Kültür Devrimi sırasında bir çalışma kampına atılır ama bilim geçmişi nedeniyle çalışma kampı yakınındaki bir askeri tesiste bulunan radyo teleskopla çalışmaya başlar.

Bu radyo teleskopla bir gün bir uzaylı uygarlıktan mesaj alır ve kimseye danışmadan uzaylılara dünyanın uzaydaki adresini verir. Ve böylece bütün insanlık açısından yok edici olabilecek bir macera başlar. Uzaylılar yola çıkar ama dünyaya varmalarına 500 yıl vardır. Peki o dönemde dünya bir araya gelebilecek ve uzaylı istilacılara karşı ortak bir tutum geliştirebilecek midir?

Fragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusuFragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.