Venedik’te yok yok: Angelina Jolie’den Brad Pitt’e, Bilginer’den Joker’e herkes orada!

81. Venedik Uluslararası Film Festivali’nin programı belli oldu. İddialı programda 'Joker: İkili Delilik', Angelina Jolie ve Haluk Bilginer'in rol aldığı 'Maria' ve Brad Pitt'in oynadığı 'Wolfs' de var. Türk sinemacıların üç filmi de festivalde.

Kültür Sanat 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

28 Ağustos’ta başlayacak 81. Venedik Film Festivali’nin programı açıklandı. Festival başkanı Pietrangelo Buttafuoco ve Venedik Film Festivali Sanat Yönetmeni Alberto Barbera’nın duyurduğu ana yarışma seçkisinde bu yıl Pedro Almodóvar’ın ‘The Room Next Door’u, Luca Guadagnino’nun ‘Queer’i, Todd Phillips’in bu yılın favori filmlerinden ‘Joker: İkili Delilik / Joker: Folie à Deux’sü ve Pablo Larrain’in yönettiği Angelina Jolie ve Haluk Bilginer’in rol aldığı  Maria Callas’ın hayatını anlatan ‘Maria’ öne çıkan yapımlar.

Venedik’te jüri başkanı Isabelle Huppert

Büyük ödül Altın Aslan’ı belirleyecek jürinin başkanı festivalin gediklilerinden Isabelle Huppert.  Huppert, Claude Chabrol’ün yönettiği ‘Story of Women’ (1988) ve ‘Seremoni’yle (1995) filmleriyle iki kere Venedik Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü almıştı. Huppert’a jüri olarak James Gray, Andrew Haigh, Agnieszka Holland, Kleber Mendonça Filho, Abderrahmane Sissako, Giuseppe Tornatore, Julia von Heinz ve Zhang Ziyi eşlik edecek.

‘Beterböcek Beterböcek’ 6 Eylül 2024 seyirciyle buluşacak.

‘Beterböcek Beterböcek’ ile açılacak

Venedik Film Festivali sinemaseverleri Tim Burton klasiği ‘Beterböcek Beterböcek’ ile karşılayacak. Orijinal kadroda Beterböcek karakterini canlandıran Michael Keaton rolüne geri dönerken Winona Ryder ve Catherine O’Hara ise Lydia Deetz ve Delia Deetz rollerini yeniden üstleniyor. Monica Bellucci, Jenna Ortega, Willem Dafoe ve Justin Theroux ise kadroya yeni katılan isimler.

Vittorio De Sica’ya saygı duruşu

Festival büyük usta Vittorio De Sica’yı da ölümünün 50. yıldönümünde ‘Napoli Altınları’ filmiyle anacak. Festivalin açılışında filmin restore edilen kopyası gösterilecek. Film Sophia Loren’in yaldızını parlatan yapımlar arasında.

Yönetmen Peter Weir ve oyuncu Sigourney Weaver.

81. Venedik Film Festivali’nde yönetmen Peter Weir ve oyuncu Sigourney Weaver Yaşam Boyu Başarı ödülüne layık görüldü. ‘Alien’ ve ‘Avatar’ gibi kült serilerde yer almasıyla akıllara kazınan Weaver ‘Sisteki Goriller’ ,’Çalışan Kız’, ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu BAFTA ödülünü kazandıran ‘Buz Fırtınası’ filmlerindeki rolleriyle hatırlanıyor.

Türk sinemasından isimler de Venedik’te

Venedik Film Festivali’nin bu seneki seçkisinde Türk sinemasından isimler de var. Murat Fıratoğlu’nun ilk filmi ‘Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri’ 81. Venedik Uluslararası Film Festivali‘nin Orizzonti bölümünde gösterilecek. Yarışacak bir diğer film de Ahmet Rıfat Şungar ve Berk Hakman’ın başrollerinde yer aldığı Türker Süer’in yönettiği ‘End of Night.’

Cansu Baydar’ın yönettiği ‘Neredeyse Kesinlikle Yanlış’ dünya prömiyerini Venedik’te yapacak.

Cansu Baydar imzalı kısa film ‘Neredeyse Kesinlikle Yanlış’ dünya prömiyerini Venedik’te yapacak. Baydar’ın filmi Dolapdere’de bir kuaför salonunda çalışan ve Almanya’ya yerleşme hayalleri kuran Hanna’nın arzularını ile küçük kardeşinin ihtiyaçları arasında denge kurma çabasını anlatıyor.

Venedik’te zoraki buluşma: Brad Pitt ve Angelina Jolie filmleriyle festivalde

Festival bu sene Lady Gaga, Joaquin Phoenix, Julianne Moore, Tilda Swinton, Angelina Jolie, Daniel Craig, Adrien Brody, Felicity Jones, Cate Blanchett, George Clooney, Brad Pitt, Monica Bellucci, Michael Keaton ve Jenna Ortega gibi isimleri ağırlayacak. Lakin iki isim var ki onlar nasıl karşılaşmadan festivale katılacak merak konusu. Angelina Jolie ve Brad Pitt. Malum bir zamanların ideal çifti tartışmalı bir boşanma yaşadılar ve birbirleriyle görüşmüyorlar. Angelina Jolie Maria Callas’ı canlandırdığı ‘Maria’ filmiyle festivale katılacak. Brad Pitt ise John Watts’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Wolfs’ filmiyle festivale katılacak.

Altın Aslan için 20 film yarışacak

Pedro Almodóvar’ın İngilizce çektiği ilk uzun metrajlı filmi ‘The Room Next Door’, Altın Aslan için yarışacak.

🔴 Ainda estou aqui (I’m Still Here)/Walter Salles

🔴 April/ Dea Kulumbegashvili

🔴Babygirl/ Halina Reijn

🔴The Brutalist/ Brady Corbet

🔴Campo di battaglia/ Gianni Amelio

🔴Diva Futura/ Giulia Louise Steigerwalt

🔴Harvest/Athina Rachel Tsangari

🔴Iddu (Sicilian Letters)/ Fabio Grassadonia, Antonia Piazza

🔴Jouer avec le feu (The Quite Son) /Delphine & Muriel Coulin

🔴Kill the Jockey/Luis Ortega

Merakla beklenen ‘Joker’in devam filminin kadrosunda bu kez Lady Gaga da var.

🔴Joker: Folie à Deux/Todd Phillips

🔴Leurs enfants après eux/Ludovic & Zoran Boukherma

🔴Love/Dag Johan Haugerud

🔴Maria/Pablo Larraín

🔴The Order/Justin Kurzel

🔴Queer/Luca Guadagnino

Julianne Moore ve Tilda Swinton, Almodovar filmi için bir araya geliyor.

🔴The Room Next Door/ Pedro Almodóvar

🔴Trois Amies/Emmanuel Mouret

🔴Vermiglio/Maura Delpero

🔴Youth – Homecoming/Wang Bing

Venedik Film Festivali Tim Burton klasiği ‘Beterböcek Beterböcek’ ile açılacakVenedik Film Festivali Tim Burton klasiği ‘Beterböcek Beterböcek’ ile açılacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.