Akademi dublörlere Oscar vermeye sıcak bakıyor

Akademi, oyuncuların son dönemde daha yüksek sesle dile getirmeye başladığı talebi gündemine aldı. Yakında dublörlere de Oscar verilebilir. En İyi Dublör ödülü için çalışmalar başlatıldı.

Kültür Sanat 9 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Hollywood’da yıllardır bitmeyen bir tartışma var. Tartışmanın odağında ise dublörler. Uzun süredir düzenlenen kampanyalarla seslerini duyurmaya çalışan bu meslek grubunun tek talebi var. Oscar ödüllerinde var olmak. Geçen Ryan Gosling de yaptığı açıklamayla bu talebe desteğini sunmuştu. Hollywood yıldızları arasında bu talebe destek veren sadece Ryan Gosling değil. Daha pek çok oyuncu ve yönetmen yıllardır bunun gerekliliğini savunuyor. Bu seslere nihayet bir yanıt geldi.

Dublör ödülünü tartışmaya açığız

Oscar Ödüllerini düzenleyen Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi gelen taleplere nihayet kulak verdi. Akademi’nin CEOsu Bill Kramer, Empire dergisine verdiği bir röportajda organizasyonun bu çağrıyı ciddiye aldığını açıkladı. Kramer “Akademi üyesi dublör topluluğu üyeleriyle bunun olasılığı hakkında konuşuyoruz. Oyuncu yönetmenleri için iki yıl içinde başlayacak yeni bir ödül ekledik, bu yüzden bu tartışmalara her zaman açığız” dedi.

Coldplay'in en ham, en acemi hali artık 19 yaşındaColdplay’in en ham, en acemi hali artık 19 yaşında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.