Alicia Keys hayatını müzikalle anlatacak

Alicia Keys kendi hayatından ilham aldığı bir müzikal besteliyor. Müzikal, New York'taki ünlü Public Theatre'ın yeni sezonda önemli bir parçası olacak. Keys'in bestelediği 'Hell's Kitchen' isimli müzikal neredeyse bitmek üzere. Kadroda 20 kişilik bir oyuncu ekibi yer alacak.

Kültür Sanat 3 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Alicia Keys'in geçmiş yaşantısına odaklanan müzikal sonbaharda izleyiciyle buluşacak.

Alicia Keys  New York’ta sanatçılar arasında büyüdüğü çalkantılı ergenlik döneminden esinlenen bir müzikali sessizce geliştiriyor. On yılı aşkın bir süredir üzerinde çalıştığı müzikal için sona yaklaşan Alicia Keys oldukça heyecanlı. Soul müziğin yıldız isminin ilk müzikal deneyimi şimdiden merak konusu. Bugüne kadar 15 Grammy kazanan Alicia Keyse, kalabalık bir sahne ekibi barındıran müzikalini sonbahar sezonuna yetiştirecek. ‘Hell’s Kitchen’ adını taşıyan müzikal, bu ismi Alicia Keys’in New York’ta doğup büyüdüğü semtten alıyor.

Alicia Keys: Benim için gurur kaynağı

20 kişilik bir oyuncu kadrosunda oluşan ‘Hell’s Kitchen’ müzikali, New York’ta sahneleneceği Public Theatre’ın bugüne kadarki en büyük bütçeli işi olma özelliği de taşıyor. Gösteride Alicia Keys’in en sevilen ve bilinen şarkılarından bazılarının yanı sıra müzikal için yazdığı yeni parçalar da yer alacak. Müzikale dair röportaj veren Keys, çalışmasını “Bu benim gurur ve sevincim. Benim kişisel yolculuğumda büyük, çok büyük bir dönüm noktası” sözleriyle tanımladı.

Alicia Keys’in hayatından biyografik parçaları kimi zaman kronolojik kimi zamansa birbirinden bağımsız bir biçimde ele alacak olan ‘Hell’s Kitchen’ müzikali, ödüllü müzisyenin hayatı ve cinselliği keşfinden bir hayli gerilimli aile yaşantısına kadar çok sayıda unsuru barındırıyor.

Müzikal adını doğduğu semtten alıyor

1981 yılında New York’un Hell’s Kitchen bölgesinde dünyaya gelen Alicia Keys, zorlu geçen yaşamının ilk yılları sonrası müziğiyle adeta bir güneş gibi parlamıştı. Vokal gücüyle hayranlık uyandıran Keys, bugüne kadar 50 milyondan fazla albüm sattı. ‘The Cosby Show’ ile müzik kariyerine ilk adımını atan Alicia Keys 11 yaşından itibaren aralarında Mozart, Beethoven ve Chopin gibi büyük bestecilerin eserlerini seslendirmeye başlamıştı. Bugüne kadar yedi stüdyo albümü yayınlayan Alica Keys, turnlelerinde yüz binlerce hayranına ulaşmayı başardı.

Beyoncé'den Tina Turner'a: Olmasaydın olmazdıkBeyoncé’den Tina Turner’a: Olmasaydın olmazdık

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.