ABD’nin Ankara’daki izleri CerModern’de sergileniyor

Ankara, özel bir sergiye evsahipliği yapmaya başladı. Türk-Amerikan ilişkilerinin 1950-1969 yılları arasına ışık tutan Ankara'da Amerikan İzleri 1950-1969 adlı dijital serginin açılışı gerçekleşti. Dijital sergi 27 Şubat'a kadar sürecek.

Kültür Sanat 25 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Serginin açılışı dün akşam Ankara'da düzenlenen bir etkinlikle gerçekleşti.

Ankara’da bir zamanlar rodeo yapıldığını biliyor muydunuz? Açılışı CerModern’deki bir davetle gerçekleşen Ankara’da Amerikan İzleri 1950-1969 adlı dijital sergi, bu ve buna benzer daha pek çok unutulan ayrıntıyı hatırlatıyor. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’in de açılışına katıldığı sergi, iki ülke arasındaki ilişkilerin başkentteki yansımalarına tarihi fotoğraf ve videolarla aracılığıyla odaklanıyor. Cermodern Flow Dijital Sahne’de görülebilecek serginin ziyaret süresi ise ne yazık ki kısıtlı. 1950-1969 yılları arasında başkentteki toplumsal yaşımı da gözlemleyebileceğiniz sergiyi ziyaret etmek için son gün 27 Şubat. Proje kapsamında Ankara’nın ilgili yıllarda öne çıkan mekanları, sosyal ve kültürel ortamıyla ilgili belge ve fotoğraflarına ve konuya ilişkin bilimsel araştırmalardan oluşan arşive ulaşılabilecek deneyimlenebilir dijital sergi hazırlandı.

Ankara’da ilk ABD Büyükelçiliği bir tren vagonunda hizmet vermeye başlamıştı

Ankara Aks’ın, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği desteğiyle hayata geçirdiği “Ankara’da Amerikan İzleri 1950-1969” başlıklı dijital serginin açılışında konuşan ABD Büyükelçisi Jeff Flake, iki ülkenin geçmişi eskilere dayanan ilişkilerine vurgu yaptı. Ankara CerModern’de gerçekleşen açılışta Büyükelçi Flake “Bazı fotoğraflar siz ya da biz doğmadan çok önce çekilmiş olabilir. Ancak ABD ile Türkiye arasındaki bu ilişki uzun süredir devam ediyor” dedi.

ABD Büyükelçisi Jeff Flake, CerModern’deki açılışta bir konuşma yaptı.

Büyükelçi Jeff Flake, Ankara’daki ABD Büyükelçiliğinin açıldığında bir tren vagonunda hizmet verdiğini belirterek, bugün yeni büyükelçilik binasında 700’den fazla kişiyle hizmet vermeyi sürdürdüğünü söyledi. Serginin büyük çaba sonucunda ortaya çıktığını anlatan Büyükeçi Flake, emeği geçenleri tebrik etti. Flake’in konuşmasının ardından dijital serginin gösterimi yapıldı.

Gösterimin ardından serginin önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Jeff Flake, “Bu sergi, ABD ile Türkiye arasında Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana uzanan zengin bir tarihin olduğunu gösteriyor. Bu yüzden önemli” dedi. Konuşmasına devam eden Büyükelçi Flake, sergide kendisini şaşırtan şeylerin de olduğunu dile getirdi ve şunları ekledi: “Burada rodeo olduğundan haberim yoktu, Amerikan rodeoları. Bir çiftlikte büyüdüm. Rodeo yaparak büyüdüm ve (rodeonun) burada da yapıldığını görmek benim için sürprizdi. Bu harika”

Haliç kıyısında Tate Modern koleksiyonu: Artİstanbul Feshane'de sanat tarihine yolculukHaliç kıyısında Tate Modern koleksiyonu: Artİstanbul Feshane’de sanat tarihine yolculuk

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.