Avrupa’nın en büyük hukuk kütüphanesini tahtakuruları bastı

Avrupa'nın en büyük hukuk kütüphanesi unvanına sahip Paris'teki Cujas Kütüphanesi'nde tahtakurusu tespit edildi. Bir süredir kentin başlıca sorunlarından biri haline gelen tahtakurularının kütüphanede de tespit edilmesi üzerine tarihi yapı kullanıma kapatıldı.

Kültür Sanat 18 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Paris’in üniversite semti olarak bilinen Quartier Latin bölgesinde bulunan Cujas Kütüphanesi kapatıldı. Sebebi ise bir süredir kentin başlıca sorunlarından biri haline gelen tahtakuruları. Avrupa’nın en büyük hukuk kütüphanesi olma unvanına sahip Cujas’ta tahtakurusu taspit edilince tarihi yapı apar topar kapatıldı. İçinde binlerce tarihi kitabın da yer aldığı kütüphanenin dezenefksiyon işlemi başladı. Bugünlerde fare ve tahtakurusu istalası haberleriyle dünya gündeminde yer bulan Paris’te sokaklar ve tarihi yapılarda kronik bir hal alan bu sorunun çözümü için müzdele de devam ediyor.

Tahtakurusuna karşı dezenfeksiyon işleminin sona ermesiyle birlikte kütüphanenin yeniden kullanıma açılacağı duyurulurken tarih konusunda ise net bir bilgi verilmedi. Fransız hukukçu ve bilim adamı Jacques Cujas’ın adını taşıyan Cujas Kütüphanesi, Paris’in en turistik yapılarından Panthéon’un hemen karşısında yer almakta. Bir diğer tarihi ve zengin kütüphane olan Ste. Genevieve ile komşu olan bu kütüphanenin geçmişi 13. yüzyıla kadar uzanmakta. Kütüphane, 1979 yılından bu yana Panthéon-Assas Üniversitesi ve Pantheon-Sorbonne Üniversitesi’nin gözetimi altında faaliyet gösteriyor.

Müzik Radarı hatırlatır: Barış için söylenen şarkılarMüzik Radarı hatırlatır: Barış için söylenen şarkılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.