Avusturya’da terör tehdidi: Taylor Swift’in konserleri iptal edildi, iki IŞİD şüphelisi yakalandı

Avusturya'da iki şüpheli dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift'in Viyana'daki konserine saldırı planladıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Swift'in Viyana'da vereceği üç konser iptal edildi.

Dünya 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
ABD'li şarkıcı Taylor Swift. / Fotoğraf: Shutterstock

Avusturya’da polis IŞİD’e sempati duyduğu öne sürülen iki şüpheliyi gözaltına alarak olası bir saldırıyı engelledi. ABD’li ünlü şarkıcı Taylor Swift‘in Viyana’daki konserine saldırı planladıkları iddia edilen şüpheliler güvenlik güçlerinin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde durduruldu.

Avusturya Kamu Güvenliği Genel Müdürü Franz Ruf düzenlediği basın toplantısında 19 yaşındaki bir şüphelinin erken saatlerde Viyana’ya bir saat uzaklıktaki Aşağı Avusturya bölgesinde gözaltına alındığını açıkladı. Ruf “Şüphelinin Viyana’daki Taylor Swift konserlerine odaklandığını tespit ettik” dedi ve şüphelinin evinde kimyasal maddeler ele geçirildiğini belirtti.

Şüpheliyle irtibat halinde olduğu düşünülen ikinci kişi de Viyana’da gözaltına alındı. İlk soruşturma bulgularına göre her iki şüphelinin de internet üzerinden terör örgütü sempatizanı oldukları tespit edildi.

Organizatörler Swift’in başkent Viyana’da planlanan üç konserinin iptal edildiğini açıkladı. Barracuda Music tarafından yapılan açıklamada “Hükümet yetkililerinin Ernst Happel Stadyumu’nda bir terör saldırısı planlandığını doğrulaması üzerine herkesin güvenliği için planlanan üç gösteriyi iptal etmek zorunda kaldık” dendi. Ayrıca izleyicilerin biletlerinin iade edileceği bildirildi.

Konserlerin iptal kararları Taylor Swift’in hayranları için hayal kırıklığı yaratacak olsa da güvenlik önlemleri ve hızlı müdahale sayesinde olası bir felaket engellenmiş olabilir.

Avusturya Kasım 2020’de de radikal İslamcıların saldırısıyla sarsılmıştı. Bir IŞİD sempatizanı Viyana’nın merkezinde silahlı saldırı düzenlemiş, saldırıda dört kişi hayatını kaybetmiş, 23 kişi yaralanmıştı. Bu olay Avusturya’nın terörle mücadele durumundaki ciddiyetini bir kez daha gözler önüne sermişti.

MTV Video Müzik Ödülleri'nde rekor! Taylor Swift 10 dalda adayMTV Video Müzik Ödülleri’nde rekor! Taylor Swift 10 dalda aday

Avrupa diken üstünde: Tehlike IŞİD, hedef çocuklar, araç sosyal medyaAvrupa diken üstünde: Tehlike IŞİD, hedef çocuklar, araç sosyal medya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.