‘Baby Reindeer’a bir övgü de Stephen King’den: İzlediğim en iyi şeylerden biri

Son günlerde herkesin dilinde bir dizi var. Gerçek olaylara dayanan bir istismar hikayesi olan ‘Baby Reindeer.’ Netflix dizisi şimdiden en çok izlenen yapım oldu. Onu övmeye doyamayan isimlerden biri de yazar Stephen King.

Kültür Sanat 3 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Richard Gadd (solda) senaryosunu yazdığı dizinin başrolünde.

Son günlerde herkesin dilinde bir dizi var. Sosyal medya o diziyi konuşuyor, karakterler uzun uzun analiz ediliyor. Belki tahmin etmişsinizdir, Netflix’in son hiti ‘Baby Reindeer’dan bahsediyoruz. Richard Gadd’ın senaryosunu kaleme aldığı dizi yazarın yaşadığı gerçek olaylara dayanıyor. Yedi bölümlük mini dizi yazarın 20’li yaşlarda takip edildiği ve cinsel saldırıya uğradığı olayları anlatıyor.

Bu Netflix dizisi kısa sürede platformun en çok izlenen yapımı oldu. Herkes hakkında bir şeyler yazıp çiziyor. Bu isimlerden biri de yazar Stephen King. İzlediği dizileri ve okuduğu kitapları sık sık paylaşan King The Times’a ‘Baby Reindeer’ incelemesi yazdı. Diziyi şu ana kadar izlediği en iyi yapımlardan biri olarak övdü.

‘Keskin bir bıçak darbesi’

“Çoğu dizinin 50 dakika hatta daha uzun sürelerle şişirilmiş hissettirmesinin aksine her bölümü yaklaşık 30 dakika olan ‘Baby Reindeer’ keskin bir bıçak darbesi etkisi yaratıyor.”

King dizinin altıncı bölümünü ise televizyonda ve sinemada gördüğü en iyi şeylerden biri olarak tanımladı. Dizinin en büyük hediyesini de açıkladı. Diziyi izlemeyenler için sürpriz bozan bir bilgi olabilir. Bundan sonrasını okuyacakları uyaralım:

“Donny’nin istismarını bildirmesinin neden bu kadar uzun sürdüğünü anlamamızdır o. İstismarcı bir kadın olduğu için değil ve aşırı kilolu olduğu için değil (Tanrım olsa da, kızgın olduğunda hızlı hareket edebilir). Çünkü kalbinde Donny bunu hak ettiğine inanıyor. Sabırsızlıktan ziyade onun için empati hissediyoruz ve Martha için de empati hissetmeye başlıyoruz.”

‘Baby Reindeer’ Netflix’te yayında. Güçlü bir nefes isteyen bu maratonu tamamladıktan sonra Stephen King’in övgü dolu yazısını okuyun deriz.

Karanlıkta Parlayanlar: Dünyanın en iyi Stephen King hayranıyla tanışınKaranlıkta Parlayanlar: Dünyanın en iyi Stephen King hayranıyla tanışın

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.