The Crown’un final sezonunda tüm kraliçeler bir arada

Netflix'in tarihi draması 'The Crown' için geri sayım başladı. Altıncı sezonuyla veda edecek dizi, veda ederken geçen yıl hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth'i onurlandırmak istiyor. Bu vesileyle beş sezon boyunca kraliçeyi canlandırmış tüm oyuncular final sezonunda bir araya gelecek.

Kültür Sanat 12 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Final sezonunda bütün kraliçeler bir araya gelecek. Kolaj: The Sun

Netflix’in tarihi draması ‘The Crown’ final sezonuyla ekranlara gelmeye gün sayıyor. Altıncı ve son sezonun çekimleri devam ederken, yapımcılar bu sezon, geçen yıl hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth’e saygı göstermek istiyor.

The Sun gazetesinin haberine göre, dizi yeni oyuncuların da yer aldığı özel sahneler çekiyor. Bu sahnelerden bazılarında tüm kraliçeler bir araya gelecek. Böylece genç ve yeni taç giymiş Elizabeth’i canlandıran Claire Foy, orta yaşlı Elizabeth’i canlandıran Olivia Colman da, kraliçenin yaşlılık dönemini canlandıran Imelda Staunton’a eşlik edecek. Ayrıca Viola Prettejohn, 1953 öncesinde Prenses olan Elizabeth’in gençliğini canlandıracak.

‘The Crown’, beş sezon boyunca Netflix’in en popüler dizilerinden biri oldu, başarısını ödüllerle taçlandırdı. Özellikle Foy ve Colman, Kraliçe II. Elizabeth’i etkileyici bir şekilde canlandırmaları nedeniyle hak ettikleri Emmy Ödülleri’ni kazandı. Ayrıca, Staunton da performansıyla BAFTA adaylığı elde etti.

The Crown’un altıncı sezonda Prens William ve Kate Middleton’un tanışma hikayeleri de anlatılacak.

Son sezonda Kate Williams ve Prens Harry de var

‘The Crown’un son sezonu 1997 yılında Mohamed Al-Fayed’in Prenses Diana’yı St Tropez’e tatile davet etmesiyle son ermişti. Altıncı sezon kaldığı yerden devam ederek 2001 yılına kadar gelecek. Bu sezon ayrıca sürprizler de var. The Crown’un altıncı sezonda Prens William ve Kate Middleton rollerini kimlerin canlandıracağı da duyuruldu. Prens William’ın annesinin ölümüyle yüzleşmek zorunda olduğu 15 yaşına kadar olan dönemi Rufus Kampa, 2001’de St Andrews’ta Kate Middleton ile tanıştığı dönemleri EdMcVey canlandıracak. Kate Middleton rolü için seçilen kişi ise Meg Bellamy. Dizinin final sezonu için bir tarih verilmedi ancak yıl sonunda yayınlanması bekleniyor.

 

Kraliyet masalı 'The Crown'un veda sezonundan ilk görsel geldi: Artık söz Prens William ve Kate Middleton'daKraliyet masalı ‘The Crown’un veda sezonundan ilk görsel geldi: Artık söz Prens William ve Kate Middleton’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.