Bahar: Evi de aldık işi de, peki ya aşk?

‘Bahar’ın 21. bölümünde ameliyatını atlatıp iyileşen Evren, üvey kardeşinin ortaya çıkmasıyla ve Bahar’la ilişkisinin başlamadan bitmesiyle sınandı. Bahar ise geçen hafta kaybettiği işini ve evini geri alıp sahalara döndü.

Dizi 23 Ekim 2024

Geçen hafta genç bir hastasını silahlı saldırıdan korumaya çalışan Evren hocamız (Buğra Gülsoy) vurulmuştu. Bu gencin Evren’le tanışıklığı olduğunu, bu hastaneye de bilerek geldiğini öğrenmiştik. Başımıza bir de Evren’in gayrimeşru çocuğu mu çıktı diye paniklememiz boşunaymış: Meğer Cem (Doğan Can Sarıkaya), Evren’in babasının ikinci eşinden kardeşiymiş ve zamanında Evren’e ulaşmaya çalışmış. Hasret giderirler sandık, ama kendi çocukluğu da yurtta geçmesine rağmen Evren, Cem’in vasisi olmayı reddedip sosyal hizmetler tarafından götürülmesine razı oldu. Yine de Evren’in kenar süsü gibi görmezden gelinen geçmişine nihayet girebilmek güzel.

Aynı yerden kırılmak

Evren ölmedi dedik, ama artık Bahar (Demet Evgar) için öldü dostlar. ‘Friends’in Ross’undan hızlı olmasın, Evren sırf araya kırgınlık girdi diye yazın apar topar manita yaptığı an aslında izleyici gözünde puan kaybetmişti. Üstüne bu yaz aşkının, burunlarının dibindeki Başhekim Süreyya (Büşra Pekin) olduğunu Bahar’dan gizlemişti. Eski eşi tarafından yıllarca aldatıldığını öğrendikten sonra en ufak sırlara bile alerji geliştiren Bahar, bu bölümde Evren’le ilişkilerini başlamadan bitirdi. Kadının aşka olan iki buçuk gramlık umudunu da yediniz Evren hocam.

Yıkılmadı, ayakta!

Geçen hafta Bahar hem Süreyya’nın hem eski eşinin sevgilisi Rengin’in (Ecem Özkaya) hırslarına kurban gitmiş, işinden ve evinden olmuştu. Geçen sezonu zaten hastalıkla ve ihanetle geçirmiş Bahar bu bölüm “Bu da mı gol değil?” diyerek pes edecekken neyse ki toparlandı. Süreyya’nın kişisel meselelerini mesleğine yansıttığını kanıtlayıp onu hastaneden gönderirken, satışı iptal ettirip evini Rengin’den geri aldı. Şer odakları da hak ettiklerini buldu. Elli kere dedik başka kadınların kurdu değil, yurdu olun diye!

Dizi yansıması

🔴 Silahlı adamların hastanede suç işlemesi aslında hastanelerdeki güvenlik açığını deşifre ediyor diye yazmıştık. Yanılmamışız, zira hafta bu konuya doğrudan değindiler. Geçen hafta da kadına şiddete dikkat çeken dizi toplumsal mesajlarını artırarak ilerleyecek gibi duruyor.

🔴 ‘Bahar’ ilk sezonlarda giriş sahneleriyle her bölüme imzasını atıyordu, bu bölüm nihayet meşhur açılış sahnelerimize kavuştuk. Kavuştuklarımız arasında, karakterle özdeşleşen ressam şapkalı rengârenk Bahar kombinleri ve karakterlerimizin hayal dünyasında yapmak istediklerinin canlandırıldığı sahneler de vardı.

🔴 Bölümün bizleri en şaşırtan karakteri, Bahar’ın eski eşi Timur (Mehmet Yılmaz Ak) oldu. Bahar’ın değerini geç anlayan ama kendini bir türlü affettiremeyen Timur, bu bölüm Bahar’ın Evren’i gerçekten sevdiğini anladı. İkisini ayırmak için birlik olduğu Süreyya’ya bile işin peşini bırakmasını tavsiye etti. Bakalım Bahar’ın Evren’den ayrıldığını duyunca serenatlarına kaldığı yerden devam edecek mi…

🔴 Bölümün en dokunaklı sahnesiyse nezarette kalmak, Evren’in vurulması, Evren’in ondan sakladıklarını öğrenmek derken bitap düşen, günlerdir de yıkanamamış Bahar’dan geldi. Bahar annesinden kendisini yıkamasını isterken şefkat ihtiyacının yaşla ilgisi olmadığını hatırlattı bizlere. Gülçiçek annemiz (Füsun Demirel) kocaman kızına bebekler gibi baktığı o gece, Bahar’ın güçsüz bir bebek olarak doğmasına rağmen hayata tutunduğunu da anlattı. Demek Bahar’ın savaşçılığı doğuştanmış.

🔴 En eğlenceli sahnelerse Süreyya’nın işinden olduğu, Rengin’in de tam ev partisi verdiği sırada evi kaybettiğini öğrendiği sahnelerdi.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴Geçen hafta gözümüzden kaçmayan detayı senaristler bu hafta işlemiş: Ta ilk bölümlerde mobbing’e uğrayan Bahar’ı kollayan kalantor Cihan Taşkeski’nin adı, Süreyya’nın Bahar’ı hastaneden gönderdiği sıralarda anılmaz olmuştu. Meğer Bahar adli nedenlerden ötürü hastaneden gönderildiği için araya Cihan Bey bile giremiyormuş. Sizce unutulan detayı toparlama bahanesi mi bu, ne dersiniz? Öyle veya böyle, hastanenin iç işleyişinde parayı verenin düdüğü çalmadığını görmek yine de güzel.

🔴 Paralelliklerde bu hafta Evren ve Timur’un dönüşümlü olarak birbirine canını emanet etmiş olması var. Geçen sezonun finalinde Timur, Bahar’a donör olduğu ameliyat sırasında kendini Timur’a emanet etmişti. Vurulan Evren de bu bölümde ameliyat masasında Timur’a emanetti. Özel hayatlarında düşman olan bu iki karakterin birbirleriyle sınanması güzel detay.

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: MF Yapım
Yapımcı: Asena Bülbüloğlu
Yönetmen: Neslihan Yeşilyurt
Senaryo: Ayça Üzüm, Nergiz Herdem İnce
Müzik: Aytekin Ataş
Oyuncular: Demet Evgar, Buğra Gülsoy, Mehmet Yılmaz Ak, Ecem Özkaya, Büşra Pekin, Elit Andaç Çam, Elçin Afacan, Nizam Namidar, Demirhan Demircioğlu, Nil Sude Albayrak, Alisa Sezen Sever, Hasan Şahintürk, Sena Mia Kalıp, Ege Erkal, Devrim Kabacaoğlu, Zeynep Atılgan, Doğan Can Sarıkaya, Nihal Yalçın, Füsun Demirel, Hatice Aslan. (Konuk) Şükrü Türen.

Bahar: Entrikalar ve silahlar hastanede!Bahar: Entrikalar ve silahlar hastanede!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.