Belarus’un gururu Molchat Doma İstanbul’a geliyor

Molchat Doma, yeniden İstanbul'a geliyor. Geçtiğimiz yıl Parkorman'daki unutulmaz performansıyla akıllara kazınan Belaruslu topluluk 1 Haziran'da Zorlu PSM'de hayranlarıyla buluşacak. Post punkın önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilen topluluk üçücü albümleri için turnede.

Kültür Sanat 19 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Belaruslu topluluk üçüncü albümü sonrası turnede.

Molchat Doma’nın yolu yeniden İstanbul’a düşüyor. 2017’de Belarus’un başkenti Minsk’te kurulan ve “sessiz evler” anlamına gelen Molchat Doma, kısa sürede post punk çağın önemli temsilcileri arasında gösterilmeye başlandı. Belarus’un dünya çapında üne sahip en önemli topluluğu 1 Haziran’da Zorlu PSM’de sahne alacak. Molchat Doma, buram buram kasvet kokan şarkılarıyla geçtiğimiz yıl da Gezgin Salon Festivali kapsamında Parkorman’da dikkat çeken bir performansa imza atmıştı.

Vokalde Egor Shkutjo, synthesizerda Roman Komogortsev ve bas gitarda Pavel Kozlov’dan oluşan Belaruslu post punk grubu Molchat Doma, ikinci albümleri Etazhi’yi 2018’de Alman plak firması Detriti Records aracılığıyla çıkardı. İkinci albümleriyle birlikte topluluk, Avrupa genelinde tanınmaya başladı.

‘Sydno’ dünya çapında üne kavuştu

Albümde yer alan ‘Sudno’ şarkısı, TikTok ve Instagram’da viral olup milyonlarca dinleyiciye ulaşmayı başardı. Yine aynı şarkı Spotify’da şu ana kadar 210 milyon kez dinlenildi. Molchat Doma üçüncü ve şu ana kadarki son stüdyo albümünü ‘Monument’ı 13 Kasım 2020 tarihinde yayımlayarak dünyanın çeşitli yerlerinde gerçekleştirdikleri dark wave evreninde geçen konserlerinde hayranlarıyla buluşmaya devam ediyor.

Müjde, çellonun pop starı Hauser İstanbul’a geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.