Bir İstanbul beyefendisinin adı vapura yazıldı: Erkin Koray

Çağatay Ulusoy'un yıllar sonra televizyon dizisine döndüğü 'Gaddar'daki bir sürpriz izleyenleri ama çok da Erkin Koray'ın kızını duygulandırdı. Dizideki şehir hatları vapuruna Türkiye'nin Erkin Babası'nın adı yazıldı.

Kültür Sanat 21 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
'Gaddar' dizisinde gözüken bir şehir hatları vapuruna Erkin Koray'ın ismi yazıldı.

İstanbul geçen yıl bir beyefendisini kaybetmişti, hem de binlerce kilometre uzakta. Türk rock müziğinin kurucularından, halkın Erkin Babası 7 Ağustos 2023’te Kanada’nın Toronto kentinde hayata veda etmişti. Vasiyeti üzerine kızının yaşadığı yer olan Toronto’ya defnedilen Erkin Koray için Türkiye’nin dört bir yanında anmalar düzenlenmişti. Aradan geçen aylara rağmen Türk rock müziğinin babası unutulmadı; bu kez karşımıza bir dizide çıktı. Fox TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan ve Çağatay Ulusoy’u yıllar sonra televizyonlarda görmemize vesile olan ‘Gaddar’ birkaç sürprizle başladı.

Şehir hatları vapurunda Erkin Koray

Erkin Koray denince akla gelen ilk şarkılardan olan ‘Gaddar’ ile başlayan dizinin tek sürprizi bu olmadı. Dizide karşımıza çıkan İstanbul’un simgesi şehir hatları vapurunda dikkatli gözlerden kaçmayan bir detay vardı. Bu detayın da arkasında duygusal bir jest ve sürpriz. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre efsane sanatçının adı bir vapurun üzerine yazıldı.

Damla Koray: Beni çok mutlu ettiniz

Erkin Koray’ın kızı Damla Koray vapurun üstünde babasının adını yazdığını görünce çok duygulandı ve “Bir İstanbul vapuruna da bir İstanbul beyefendisinin adı yakışırdı. Teşekkürler sevgili Sinan Öztürk ve Ay Yapım mutlu ettiniz” mesajını Instagram hesabından paylaştı. Ay Yapım şarkının kullanımı için de telif ödemesi yaptı. Hemen tüm kanalların en iddialı dizilerinin yayınlandığı cuma akşamı ekrana gelmeye başlayan ‘Gaddar’ ilk haftadan büyük ilgi gördü. Dizi totalde 4.06 reytingle 9. olurken AB’de 3.66 reytingle 5. ve ABC1’de ise 4.50 reytingle 4. sıraya yerleşti.

Kendi olmayı seçen adam: Erkin KorayKendi olmayı seçen adam: Erkin Koray

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.