Blu TV’de çizgi filmlerin dünyasına dair karanlık bir hikâye

Blu TV 1990'ların sonu ve 2000'lerin başındaki en popüler çocuk programlarından bazılarının arkasındaki zehirli ve tehlikeli kültürü ortaya çıkaran dört bölümlük belgesel dizisi 'Quiet On Set: The Dark Side of Kids TV'yi ekranlara getiriyor.

Kültür Sanat 1 Nisan 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

BluTV’nin 1990’ların sonu ve 2000’lerin başındaki en popüler çocuk programlarından bazılarının arkasındaki zehirli ve tehlikeli kültürü ortaya çıkaran dört bölümlük belgesel dizisi ‘Quiet On Set: The Dark Side of Kids TV’ discovery+ ayrıcalığıyla yayına girdi.

Tekinsiz bir dünyanın belgeseli

Yapımcı Dan Schneider tarafından inşa edilen ve popüler kültüre inkar edilemez etkisi olan bir imparatorluğun perdesi aralanıyor. ‘Quiet On Set: The Dark Side of Kids TV’ abartılı şaka ve skeçlerle dolu eğlenceli programlarda yer alan çocuk yıldızları ve taciz, cinsiyet ayrımcılığı, ırkçılık ve uygunsuz dinamiklerle dolu tekinsiz ortamı belgeliyor.

Dört bölüm boyunca tacizkâr ve manipülatif davranış kalıplarının yanı sıra setteki çocuk tacizcileriyle ilgili hikayeler gün ışığına çıkacak. Arşiv görüntüler, şovlardan sahneler ve sosyal medya yorumlarıyla örülmüş bu röportajlar, diziler ilk yayınlandığında aptalca veya kapalı görünebilecek ancak şimdi çok daha karanlık bir alt ton taşıyan birçok anı yeniden ortaya çıkarak sevilen şovların altında yatanları izleyiciyle buluşturacak.

Bahar: Babalık müessesesiBahar: Babalık müessesesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.