Bob Dylan’dan satılık malikane

Rock müziğinin ozanlarından Bob Dylan'ın İskoçya'daki tarihi malikanesi 3 milyon sterlin bedelle satışa çıkarıldı. 16 odalı, 20. yüzyılın başlarında inşa edilen malikane, birinci derecede tarihi eser olarak tescilli. Dylan malikaneyi kullanmadığı ve ihtiyaç fazlası olduğu için satmak istiyor.

Kültür Sanat 15 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Bob Dylan, İskoçya’daki malikanesini satışa çıkardı. Tarihi yapı için talep edilen bedel ise 3 milyon sterlin. Efsane müzisyenin neredeyse 20 yıldır sürekli bir şekilde yaşadığı İskoçya’nın kuzeyindeki Highland bölgesindeki malikanesi şimdi yeni sahibini arıyor.

Nethy Bridge köyünün dışındaki birinci derecede tarihi eser kapsamında yer alan 16 yatak odalı 20. yüzyılın başlarında inşa edilen ev, 82 yaşındaki rock efsanesi Bob Dylan tarafından küçük kardeşi David ile birlikte 2006 yılında 2,2 milyon sterline satın alınmıştı. Ancak, şimdi ihtiyaç fazlası olarak kabul edilen şato 3 milyon sterlinin üzerinde bir bedel karşılığında satışa çıkarıldı.

Bob Dylan malikanesini kiralıyordu

Malikanenin satışıyla görevlendirilen temsilci Bob Dylan ve kardeşinin, artık bu tarihi binayı kullanmayı düşünmediği için satışa çıkardığını açıkladı. Efsane müzisyenin satış temsilcisi Tom Moore: “Koronavirüs öncesine kadar müzisyen ve kardeşi normalde yılda birkaç haftalığına oraya giderdi. Mülkü işleten personelleri var ve mülk çok iyi durumda. Ev ve kulübeler yaz boyunca kiraya veriliyor” dedi.

 

Ağaçlarla çevrili uzun bir araba yolunun sonunda yer alan ve çoğunlukla sık ormanlarla kaplı yaklaşık 24 dönümlük bir araziyle çevrili olan Bob Dylan mülkü, 1911-1915 yılları arasında Nethy Bridge’in kuzeyindeki ıssız bir tepede Archibald Merrilees isimli tüccar için bir tatil evi olarak inşa edilmişti. Kendisi, 19. yüzyılın ortalarında Rusya’daki ilk büyük mağazayı kuran bir  girişimciydi.

Bob Dylan’ın malikanesinde 19. yüzyıldan kalma büyük bir sera, duvarlarla çevrili bir bahçe, bir çeşme ve bir kroket çimi bulunuyor. Haftada yaklaşık 900 sterlin bedelli malikaneyi kiralanmak da mümkün. İçinde bir müzik kayıt stüdyosunun da bulunduğu evde 11 banyo yer alıyor.

Vay başımıza gelenler: Müzik tarihinin en şuursuz listesiVay başımıza gelenler: Müzik tarihinin en şuursuz listesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.