Ajda Pekkan ve arkadaşlarından 40 bin kişiye unutulmaz bir hediye

Ajda Pekkan ve Arkadaşları dün Beşiktaş Stadı'nda 40 bin kişiye seslendi.Pekkan'ın ilk stadyum konseri 40 yıllık Türk pop müziğinin resmi geçidine dönüştü. Atatürk'e gönderilen selam, Selda Bağcan ile Pekkan'ın yaptığı düet unutulmazlar arasına girdi

Kültür Sanat 13 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Günlerdir beklenen iki konserin biri Beşiktaş Stadyum’undaki Ajda Pekkan ve Arkadaşları, diğeri ise stadın yaklaşık 500 metre ilerisindeki Küçükçiflikpark’taki Megadeth konseriydi. Birbirine yakın bu iki mekanda farklı tür müzikler İstanbul semalarına karışıcaktı ve binlerce insan da o müziklere eşlik edecekti.

Ajda Pekkan’ı dinlemeye gelenler Beşiktaş Stadı çevresinde yoğun bir kalabalık oluşturdu.

İşte o binlerin konser mekanlarına gitmesi pek kolay olmadı. Erken kalkıp yol alanlar şanslıydı ama dün saat 17.00’den itibaren Beşiktaş stadı ve çevresinde hem yoğun bir insan trafiği hem de araç trafiği iç içe geçmişti.

Ajda Pekkan için bir ilkti stadyumda vereceği konser. Ama onu dinlemeye gelenler arasında ilk defa bir stadyumda konser izleyeceklerini söyleyenler de vardı. Kimi ise ya Andrea Bocelli ya da Yıldız Tilbe konserinden tecrübeliydi.

40 bin kişi izledi

Nihayetinde Ajda Pekkan’ın ilk stadyum konserinde 40 bin kişi gelmişti. Tabii sadece Ajda Pekkan olmayacaktı sahnede arkadaşım dediği müzisyenler de çıkacaktı ve birlikte şarkı söyleyeceklerdi. Öyle de oldu ilk Nilüfer çıktı arkadaş olarak. Birlikte önce ‘Sensiz Yıllarda’yı söylediler, sonra da ‘Kim Arar Seni’yi. Ajda

♥️ Nilüfer #AjdaPekkan pic.twitter.com/sTKfn6Zgdf

Sonra sahne sırası Özkan’sız Mazhar ve Fuat’taydı. İkili ve Ajda Pekkan ‘Ele Güne Karşı Yapayalnız’ı adeta tüm stadyum ile söylediler. Aslında bu anın şöyle bir arka planı da vardı. Özkan Uğur ve Fuat Güner yıllar önce Pekkan’a vokal yapan müzisyenlerdi. Hatta 1980’da AKM’de Ajda Pekkan konserine MFÖ eşlik etmişti. Tarih yeniden onları bir araya getirmişti ama bu sefer Özkan Uğur yoktu.

Atatürk’e selam

Bu şarkının üzerine ‘Kimler Geldi Kimler Geçti’  söylenirken sahnenin iki tarafından Atatürk’ün fotoğraflarının yer alması büyük alkış aldı. Beşiktaş’tan Atatürk’e selam gönderiliyordu. Ama bu tek selam olmayacaktı. Norm Ender’le birlikte Ajda Pekkan ‘Parla’ şarkısını söylerken de başrolde Atatürk ve Cumhuriyet vardı. Ve ‘Parla’ marşına 40 bin kişi de eşlik ediyordu.

Artık stada gelen seyirciler dün gece unutulmaz anlarla konserden ayrılacağını biliyordu. Hande Yener’le ‘Düşünme Hiç’ Işın Karaca ile ‘Haykıracak Nefesin’, Semicenk’le ‘Yaz Yaz Yaz’, Mabel Matiz ile ‘Unut Demek Dile Koyal’, Cem Adrian’la ‘Palavra Palavra’ derken Ajda Pekkan ve Arkadaşları konseri 40 yıllık Türk pop müziğinin resmi geçidine döndü adeta.

Finali Ajda Pekkan ‘Sardı Korkular’ ile yapsa da konserin unutulmaz anlarından biri Pekkan’ın Selda Bağcan yaptığı düetti. İki şarkıyı birlikte seslendirdiler ‘Ağlama Annem’ ve ‘Sivasın Yollarına’.  Ama özellikle ‘Sivasın Yollarına’ büyük alkış aldı. Alkış Türk müziğinin iki starının birlikte düet yapmasınaydı aslında.

Beşiktaş Stadı’ndaki 40 bin kişilik kalabalık tarihi bir ana tanıklık ettiklerini biliyordu. Megadeth cephesinde de herkes memnundu. Biraz insan trafiği başlarda sıkıntı verse de evlere dağılırken herkes mutluydu.

Ve İstanbul'dan Andrea Bocelli geçti: Boğaz'da unutulmaz geceVe İstanbul’dan Andrea Bocelli geçti: Boğaz’da unutulmaz gece

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.