Bolu’da apartman temel kazısında Roma hamamı bulundu

Bolu'daki bir inşaat tarihi yapıyı ortaya çıkardı. Apartman temel kazısında bir Roma hamamı ve çok sayıda seramik bulundu. Tarihi yapının ortaya çıkarılmasından sonra apartman inşaatı durduruldu.

Kültür Sanat 10 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Bolu’da aylar önce başlayan apartman inşaatında tarihi bir yapı ortaya çıkarıldı. Çalışmalarda Roma dönemine ait olduğu düşünülen bir hamamın kalıntılarına ulaşıldı. DHA’nın aktardığı habere göre kentin tarihi yerleşim alanlarından olan ve üçüncü derece sit alanı olarak kabul edilen Akpınar Mahallesi Mumcuoğlu Sokak’taki boş arazide apartman inşaatı temel kazısı yapıldı.

Özel bir firmanın başlattığı inşaat çalışmaları sırasında tarihi yapı kalıntılarına rastlandı. Durum Bolu Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müze Müdürlüğü’ne bildirildi. Müzeye bağlı arkeologların yaptığı incelemelerden sonra alanda detaylı arkeolojik kazı başladı. Yaklaşık bir aydır devam eden kazılarda Roma dönemine ait olduğu düşünülen hamam ortaya çıkarıldı. Hamamda el oyması seramik eserler bulunduğu belirtildi. Arkeologların alandaki çalışması devam ediyor.

Yamaç evlerin ardından Zeugma antik kenti gün yüzüne çıkarılıyorYamaç evlerin ardından Zeugma antik kenti gün yüzüne çıkarılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.