Christopher Nolan’a WhatsApp’tan mesaj atamazsınız

Eğer günün birinde yönetmen Christopher Nolan'a WhatsApp'tan mesaj atmak ya e-postayla ulaşmak isterseniz muhtemelen cevap alamazsınız. Zira 'Oppenheimer' filmiyle vizyona girmeye gün sayan yönetmen teknolojiyle ilişkisinin sınırlı olduğunu söyledi.

Kültür Sanat 18 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Nolan, teknoloji konusunda temkinli olduğunu ve analog yöntemleri tercih ettiğini söylüyor.

Vizyona girmeye gün sayan ‘Oppenheimer’ filmiyle gündemde olan Christopher Nolan şu günlerde sık sık basın karşısına çıkıyor. Son olarak Hollywood Reporter’a konuşan yönetmen teknolojiyle ilişkisi hakkında açıklamalar yaptı.

‘Başlangıç/Inception’, ‘Prestij /The Prestige, Yıldızlararası/Interstellar’, ‘Akıl Defteri/Memento’ ve ‘Batman’ serisi filmlerin yönetmeni Nolan, akıllı telefonu olmadığını ve mail atmadığını söyledi. En dikkat çeken açıklaması ise yazarken internete bağlı olmayan bir bilgisayar kullandığını söylemedi oldu. Nolan, teknolojinin faydalarını yok saymıyor ancak yarattığı dikkat dağınıklığını da görmezden gelmiyor ancak analog yöntemleri kullanmaya devam ediyor: “Eğer kendi malzememi üretiyor ve senaryolarımı yazıyorsam, bütün gün akıllı telefon başında olmak bana pek fayda sağlamaz.”

‘Yapay zekaya insan statüsü tanırsak büyük sorunlarımız olacak’

Bu konuda çocuklarının kendisini eleştirdiğini ve hatta kendisini muhafazakar olarak tanımladıklarını söyleyen yönetmen, yeni başlayan Oyuncular Birliği grevinin de çıkış noktalarından yapay zeka hakkında da konuştu. Teknolojiyi insanlığa yardım ve destek aracı rolünden çıkarıp daha farklı konumlandırma konusunda uyardı: “Eğer yapay zekaya yasal olarak şirketlere yaptığımız gibi bir insan statüsü tanırsak, o zaman evet, çok büyük sorunlarımız olacak.”

Nolan’ın Film, atom bombasının mucidi J.Robert Oppenheimer’ın hayatını ve bombanın Hiroşima ve Nagazaki’ye atılmasından sonra Oppenheimer’ın yaşadığı psikolojik durumununa odaklandığı filmi ‘Oppenheimer’ 21 Temmuz’da vizyona girecek.

Hollywood'da yazarlardan sonra oyuncular da greve çıktı: Peki şimdi dünya ne izleyecek?Hollywood’da yazarlardan sonra oyuncular da greve çıktı: Peki şimdi dünya ne izleyecek?

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.