Disney’de erken yaprak dökümü: ‘Star Wars: The Acolyte’ dizisi ilk sezondan sonra iptal edildi

Maliyeti yaklaşık 180 milyon dolar olan 'Star Wars' dizisi 'The Acolyte’ bekleneni vermedi. Disney+ ilk sezonun ardından diziyi iptal ettiğini duyurdu. Böylece sekiz bölüm süren dizi izleyicilere veda etti.

Kültür Sanat 21 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
'The Acolyte'nin İlk beş günün ardından birinci bölüm dünya genelinde 11,1 milyon kişi tarafından izlenmişti.

Prömiyerini Disney Plus kanalında 4 Haziran 2024 tarihinde yapan ve sekiz bölümden oluşan ilk sezonunu 16 Temmuz’da tamamlayan ‘The Acolyte’ın yolculuğu kısa sürdü. Deadline’ın haberine göre Lucasfilm, Star Wars evrenindeki en yeni projesi ‘The Acolyte’ı ilk sezonun ardından iptal etti. Böylelikle ilk sezon finalinden yaklaşık bir ay sonra proje ile yollar ayrılmış oldu.

Amandla Stenberg, Lee Jung-jae, Manny Jacinto, Dafne Keen, Charlie Barnett gibi isimlerin başrolünde yer aldığı dizi ‘Yıldız Savaşları: Gizli Tehlike”deki olaylardan yaklaşık 100 yıl önce Sith’lerin yükselişini anlatıyordu. Aslında her şey çok güzel başlamıştı. İlk gününde 4,8 milyon izlenme elde eden dizi 2024 yılında Disney Plus’taki en ses getiren dizi prömiyerine imza attı. İlk beş günün ardından birinci bölüm dünya genelinde 11,1 milyon kişi tarafından izlenmişti.

Lucasfilm ‘Star Wars: The Acolyte’ dizisinin ikinci sezonunun gelmeyeceğini duyurdu.

Ancak bu güçlü başlangıç ilerleyen haftalarda devam etmedi. Dizi üçüncü haftada listelerden düştü ve final bölümüne dek Top 10 sıralamasına giremedi. Dizi eleştirmenlerden ortalama puanlar alsa da yapımın izleyici yorumları son derece olumsuzdu. Kitlesini ikiye bölen yapım izlenme oranlarında da bekleneni veremedi.

Dört yıldır çekilmesi planlanan diziye ayrılan bütçe büyüktü.  ‘The Acolyte’ en büyük ‘Star Wars’ dizisi olan ‘The Mandalorian’ı geride bıraktı. The New York Times’a göre Leslye Headland’in yarattığı sekiz bölümlük dizinin yapım maliyeti yaklaşık 180 milyon dolar. Dizide bölüm başına yaklaşık 22.5 milyon dolar harcandı.’ The Mandalorian’da ise bölüm başına yaklaşık 15 milyon dolar harcandığı biliniyor.

'Okudum kabul ediyorum' demeden bir daha düşünün: Disney+ üyesi ölen eşi için dava açamıyor‘Okudum kabul ediyorum’ demeden bir daha düşünün: Disney+ üyesi ölen eşi için dava açamıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.