Disney, EpicGames’le bir olup Fortnite evreni yaratmak için 1.5 milyar dolarlık yatırım yapacak

Disney'den video oyunları şirketine dev yatırım. Yatırım kararının arkasında ise yeni bir "evren" yaratma planı var. Fortnite'ın yaratıcısı Epic Games'e 1.5 milyar dolarlık yatırım yapan Disney oyun ve eğlence evreni yaratacak.

Bilim Teknoloji 10 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Disney, Epic Games'e 1.5 milyar dolarlık yatırım yaptı.

Disney “evren yaratma” konusunda elini güçlendiriyor. Sinema devi, Fortnite oyununun yapımcısı Epic Games ile ortaklık kurarak şirkette azınlık hissesi satın aldı. 1.5 milyar dolarlık satın alma alma sonrası yerni bir oyun ve eğlence evreni için bekleyiş başladı. Hollywood devinin CEO’su Bob Iger, anlaşmanın “oyun dünyasına şimdiye kadarki en büyük giriş anlamına geleceğini ve büyüme ve genişleme için önemli fırsatlar sunduğunu” söyledi.

Disney satın alma açıklamasını tam da yolunda gitmeyen bazi ekonomik verileriyle birlikte açıkladı. Öte yandan gişedeki gelirleri düşen ve dijital yayıncılık pazarında da işler istediği gitmeyen Hollywood devi, bu hamlesiyle kendisine yeni bir alan açmaya hazırlanıyor. Satın alma hakkında konuşan Epic Games’in kurucusu ve CEO’su Tim Sweeney ise şunları söyledi: “Disney, Fortnite’ta kendi dünyalarını bizimkiyle bir araya getirme potansiyeline inanan ilk şirketlerden biriydi”

Disney’den Taylor Swift hamlesi

Disney’in kârı 31 Aralık’a kadarki üç aylık dönemde %49 artışla 1,91 milyar $’a yükselirken, gelirleri 23,5 milyar $’da sabit kaldı. Wall Street’in baskısı altındaki şirket, milyarlarca dolarlık maliyeti azaltmak için çabalıyor.Yeni bir evren yaratmakla yetinmeyen şirketten Taylor Swift hayranlarını heyecanlandıracak bir hamle de geliyor. Şirketin CEO’su Bob Iger, Taylor Swift’in Eras Tour konser filminin önümüzdeki ay Disney+’a geleceğini ve sinemalarda gösterilmediği için beş şarkı daha ekleneceğini duyurdu. Açıklamanın hemen ardından şirketin hisseleri yüzde 7 yükseldi.

Disney dizisinden kovulan Gina Carano şirkete dava açıyor, destekçisi de Elon MuskDisney dizisinden kovulan Gina Carano şirkete dava açıyor, destekçisi de Elon Musk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.