Trump, Foo Fighters şarkısını izinsiz kullandı: Tazminatı Kamala Harris’e gidecek

Seçim kampanyasında çeşitli şarkıları izinsiz kullanması nedeniyle sürekli eleştirilen Donald Trump bu kez de Foo Fighters'ı kızdırdı. Grubun 'My Hero' şarkısını kampanyasında izinsiz şekilde kullanan Trump'a Foo Fighters'tan tepki var.

Dünya 29 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Beyoncé, Taylor Swift, Adele, Aerosmith, Bruce Springsteen, Celine Dion, The Beatles, Elton John ve en nihayet Foo Fighters. Bu bir müzik listesi ya da festival programı değil. Donald Trump’ın seçim kampanyasında bugüne kadar izinsiz şekilde şarkılarını çaldığı müzisyenler bunlar. Yukarıdaki isimlerin bazılarıyla davalık olan Trump son olarak Foo Fighters’ın şarkısını da izinsiz kullandı, grubun tepkisini çekti.

Trump’tan gelen para Kamala Harris’e

Rock grubu Foo Fighters’ın sözcüsü Donald Trump’ın bir kampanya mitinginde şarkılarından birinin çalınması için izin vermediklerini ve izinsiz kullanımdan doğan telif haklarını Kamala Harris’in kampanyasına bağışlamayı planladıklarını söyledi. Cuma günü Arizona’da Trump için düzenlenen bir kampanya mitinginde Foo Fighters’ın ‘My Hero’ adlı şarkısı çalınmış ve mitingde çekilen video sosyal medyada paylaşılmıştı.

Ancak grubun sözcüsü Pazar günü CNN’e Foo Fighters’ın Donald Trump’ın kampanyasına 1997 tarihli hit rock klasiğini kullanması için yeşil ışık yakmadığını söyledi. Açıklamada “Foo Fighters’tan izin istenmedi, istenseydi de verilmezdi. Bu kullanım sonucunda elde ettiği telif ücretlerinin Kamala Harris/Tim Walz kampanyasına bağışlanacak” dendi.

Dünya 8 milyar, Oasis dinleyen 6 milyarDünya 8 milyar, Oasis dinleyen 6 milyar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.