Dream TV yayınlarına yeniden başladı

Dream TV üç yıllık bir aranın ardından yayınlarına yeniden başladı. 2003 yılında kurulan kanal bir dönem gençliğin de sesi olmuştu. İnternetin yeni yeni yaygınlık kazandığı, dijital platformların ise henüz esamesinin okunmadığı o yıllarda kanal, özellikle alternatif müzikleri izleyiciyle buluşturdu.

Kültür Sanat 2 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
2020'de kapanan Dream TV yayınlarına yeniden başladı.

Dream TV üç yıllık bir aranın ardından yeniden yayında. 1 Ağustos 2020’de kapanan müzik kanalı DSmart platformu üzerinden programlarına başladı. Kanal, yayına yeniden başladığını resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. D Smart 111. Frekans ve D Smart GO’dan izlenebilecek olan müzik kanalı, tıpkı eskiden olduğunu gibi, dünyaca ünlü sanatçıların kliplerini ve en çok dinlenen şarkılardan oluşan listeleri müzikseverlerle buluşturacak.

Dream TV, 20 yıl önce açılmıştı

Dream TV, 15 Mart 2003’te yayın hayatına başlamıştı. Doğan Yayın Holding bünyesinde faaliyet gösteren kanalda ‘Müzik Hattı’, ‘Evdeki Ses’, ‘Punkart’, ‘Coke’n Music’ ve ‘Yüxexes’ gibi birçok program yayınlanmaktaydı. Şafak Ongan’ın uzun yıllar genel yayın yönetmenliğini üstlendiği kanal, bir kuşağın hafızalarına yer etmişti.

Dream TV kurulduğu yıllarda özellikle alternatif müziklerin sesini duyurması için en önemli mecraların başında geliyordu. Yabancı müziklerin yanı sıra 2000’lerin başında Türkiye’de yükselmekte olan rock ve hiphop müziklerinin kendini tanıtma alanı bulduğu kanal, bu yönüyle de büyük önem taşıyordu. Artık mazide kalan ancak hep iyi hatıralarla yâd edilen Rock’n’Coke Festivali’ni de evlerimize getiren kanaldaki konser röportajları da unutulmazlar arasında.

İnternetin bugünkü kadar yaygın olmadığı, dijital platformların henüz esamesinin okunmadığı 2000’lerin başında gençliği müzikle buluşturan Dream TV’nin yayın hayatına yeniden başlaması, müzik dünyasında da heyecan ve sevinçle karşılandı. Şimdi, kanalın diğer yayın platformlarında yer alıp almayacağı ise merak konusu.

Sosyal medyanın viral şarkısı Makeba'nın hüzünlü hikâyesiSosyal medyanın viral şarkısı Makeba’nın hüzünlü hikâyesi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.