Dünya Dans Günü’nde sahnelendi: Hürrem Sultan balesi prömiyerini yaptı

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin sahneye taşıdığı 'Hürrem Sultan' balesi dün akşam prömiyerini yaptı. Dünya Dans Günü'nde Mersin Kültür Sanat Merkezi Opera Salonu'nda gerçekleşen prömiyer büyük ilgi gördü. Gösteri yarın bir kez daha Mersin'de sahnelenecek .

Kültür Sanat 1 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
'Hürrem Sultan' balesi Kanuni Sultan Süleyman dönemine odaklanıyor.

‘Hürrem Sultan’ balesi, Mersin’de prömiyerini yaptı. Kanuni Sultan Süleyman’ın Hürrem Sultan’a duyduğu aşkın yanı sıra zaferlerine de odaklanan bale gösterisinin prömiyeri Mersin Kültür Sanat Merkezi Opera Salonu’nda gerçekleşti. Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen eserin libretto ve koreografisi 22 yıl önce hayatını kaybeden Oytun Turfanda’ya ait. Balenin müziklerinde ise Nevid Kodallı’nın imzası bulunuyor.

Deniz Olgay Yamanus ve Oktay Keresteci’nin birlikte yönettiği ‘Hürrem Sultan’ balesinde orkestranın şefliğini de Murat Kodallı üstlendi. İki perdeden oluşan bale gösterisi, Osmanlı İmparatorluğu’nu 46 yıl boyunca yöneten Kanuni Sultan Süleyman’ın tahta çıkışından itibaren yaşananları sahneye taşıyor.

Hürrem Sultan balesi prömiyerini Mersin’de yaptıç

Büyük beğeni toplayan ‘Hürrem Sultan’ balesinin kostümlerinin arkasındaki isim de oldukça tanıdık biri. Diriliş Ertuğrul, Kösem Sultan ve Muhteşem Yüzyıl dahil olmak üzere birçok dönem dizisinin kostümlerini tasarlayan kostüm kreatör Serdar Başbuğ, bale gösterisinde 16. yüzyılın tüm görkemini yansıtan tasarımlara imza atan isim olarak karşımıza çıkıyor. Bale gösterisi yarın akşam ve 23 Mayıs’ta yeniden Mersin Kültür Sanat Merkezi Opera Salonu’nda izleyiciyle buluşacak.

Klasik müzikte mavi devrim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.