Ebru Ceylan, Cannes’da Altın Palmiye’yi verecek jüride

Greta Gerwig'in başkanlığını üstlendiği 77. Cannes Film Festivali'nin Altın Palmiye jürisi açıklandı. Altın Palmiye'li 'Kış Uykusu'nun senaristlerinden Ebru Ceylan da bu yılın jüri üyeleri arasında. Festival 14 Mayıs'ta başlayacak.

Kültür Sanat 29 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Ebru Ceylan 77. Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye'yi kazanan filmi değerlendirecek isimlerden biri.

14 Mayıs’ta başlayacak 77. Cannes Film Festivali’nin jüri üyeleri açıklandı. Greta Gerwig’in başkanlık edeceği dokuz kişilik jüride yönetmen ve senarist Ebru Ceylan da var.

Ceylan’ın yanı sıra jüride geçen yıl Martin Scorsese’nin ‘Dolunay Katilleri’ filmindeki performansıyla Oscar adaylığı elde eden oyuncu Lily Gladstone, 2018 Cannes Film Festivali’nde ‘Kefarnaum’ filmiyle jüri özel ödülü kazanan Lübnanlı yönetmen ve senarist Nadine Labaki, Fransız oyuncu Eva Green, İspanyol yönetmen ve senarist Juan Antonio Bayona, İtalyan aktör Pierfrancisco Favino, Japon sinemacı Kore-eda Hirokazu ve Fransız oyuncu Omar Sy de bulunuyor.

Ceylan Cannes’a aşina bir isim. Ceylan’ın ilk kısa filmi ‘Kıyıda’ 1998 yılında Cannes Film Festivali’nde Kısa Filmler Yarışması’na seçildi. 2014’te festivalin büyük ödülü ‘Altın Palmiye’yi kazanan ‘Kış Uykusu’nun senaristlerinden olan Ceylan ayrıca Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği ‘Uzak’ ve ‘İklimler’ filmlerinde hem rol aldı hem de filmlerin sanat yönetmenliğini üstlendi. ‘Üç Maymun’ (En İyi Yönetmen Ödülü 2008), ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ (Grand Prix 2011), ‘Ahlat Ağacı’ (2018) ve ‘Kuru Otlar Üstüne’ (2023) filmlerinin de senaristlerinden biri olarak Cannes’a katıldı.

‘Kuru Otlar Üstüne’ ekibi geçen sene 76. Cannes Film Festivali’ndeydi.

Festival müzisyen ve yönetmen Quentin Dupieux’un ‘Le Deuxième Acte/The Second Act’ filmiyle başlayacak. Filmin başrollerinde Léa Seydoux, Vincent Lindon ve Louis Garrel yer alıyor. Yarışma dışı gösterilecek filmin oyuncu kadrosu da açılış gecesinde kırmızı halıda olacak.

Cannes Film Festivali'nde ustalar yarışacakCannes Film Festivali’nde ustalar yarışacak

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.