Emir Can İğrek’ten Ali Cabbar açıklaması

Emir Can İğrek, son günlerin popüler şarkısı 'Ali Cabbar' hakkındaki iddiaları yanıtladı. Şarkı hakkındaki Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın başrolünde yer aldığı 'Beş Milyoncuk Verebilir Misin?' film müziğinden esinlendiği iddiaları reddeden İğrek, bestesini savundu.

Kültür Sanat 22 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Emir Can İğrek'in 'Parti Bitti' albümünde yer alan 'Ali Cabbar' şarkısı sosyal medyada viral oldu.

‘Ali Cabbar’ son günlerin en çok dinlenen ve üzerinde en çok konuşulan şarkısı olmayı sürdürüyor. Hikâyesi gerçek mi? Yoksa gerçekle alâkası yok mu? Sosyal medyada da sıklıkla paylaşılan şarkı bu aralar TikTok ve Instagram parodilerinin de favorilerinden. Tüm bu tartışmaların ve popülaritenin devamında Emir Can İğrek’in şarkısı hakkında ortaya bir iddia atıldı.

Emir Can İğrek’in 2 Haziran’da yayınladığı ‘Parti İptal’ albümünde yer alan ‘Ali Cabbar’ ‘ın bir filmin müziğiyle benzerlik taşıdığı iddia edilmişti. Bahsi geçen film, başrollerinde Zeki Alasya ve Metin Akpınar’ın yer aldığı 1974 yapımı ‘Beş Milyoncuk Verir Misin?’ Filmin açılış müziğinin ‘Ali Cabbar’ ile benzerlik taşıdığı iddiasına ise şarkının sahibinden itiraz geldi.

“İddiası olan dava açabilir”

Emir Can İğrek, yaptığı açıklamada ‘Parti İptal’ albümünde yer alan hem ‘Ali Cabbar’ hem de diğer tüm şarkıların söz ve müziğinin kendisine ait olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu. “8 senelik şu mütevazı kariyer geçmişimde hiçbir şarkım çalıntı değildir. İddiası olan dava açıp uzmanlara sorabilir. Her notamın her sözümün altına imzamı atarım. Daha çok çalışarak yıllarca bu ligde tertemiz bir şekilde top koşturacağız”

Emir Can İğrek şarkılar arasındaki benzerlik hissini “9/8 ritim kalıbında ve halk müziği formunda olduğu için, merdiven melodiler benzerlik hissi yaratabilir. Burada da 2-3 saniyelik bir merdiven melodisi andırıyor sadece” sözleriyle açıkladı. Şarkı Spotify’da bir alık sürede yaklaşık 27 milyon kez dinlenmiş durumda.

Yüzyüzeyken Konuşuruz yeni albümüyle hiç bozmadan devam ediyorYüzyüzeyken Konuşuruz yeni albümüyle hiç bozmadan devam ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.