Emma Stone ile Lanthimos yine yine yeniden!

Bazı yönetmenler ve oyuncular birbirinden ayrı düşünülmez. Oscar ödüllü oyuncu Emma Stone ile Yorgos Lanthimos da bu kervana katıldı. 'Zavallılar' filmiyle ödül sezonuna damga vuran yönetmen ve oyuncu 'Kinds of Kindness' filmiyle yeniden birlikte.

Kültür Sanat 17 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Christopher Nolan – Michael Cane, Ferzan Özpetek – Serra Yılmaz, Yavuz Turgul- Şener Şen, Martin Scorsese – Leonardo DiCaprio… Bazı yönetmenler ve oyuncular birbirinden ayrı düşünülmez. Yukarıda saydığımız bu isimlere artık bir ikiliyi daha ekleyebiliriz. Oscar ödüllü oyuncu Emma Stone ile Yorgos Lanthimos.

Çok değil, bir hafta önce ‘Zavallılar/Poor Things’ filmiyle Emma Stone’a ikinci Oscar’ını kazandıran Yorgos Lanthimos yeni projesinde de oyuncudan vazgeçmedi.

İkilinin yeni projesi ‘Kinds of Kindness’ yönetmen tarafından “ABD’de geçen, her hikayede bir rol oynayan dört veya beş oyuncunun yer aldığı üç farklı hikayeden oluşan çağdaş bir film” olarak tanıtıldı. Filmin oyuncu kadrosunda yönetmenin ‘Zavallılar’  filminde de beraber çalıştığı Willem Dafoe ve Margaret Qualley’nin yanı sıra Jesse Plemons, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie ve Hunter Schafer gibi isimler yer alıyor.

‘Zavallılar’ filminde Emma Stone başrolde.

Stone ile Lanthimos’un geçmişi 2018 yapımı “Sarayın Gözdesi/ The Favourite’ filmine dayanıyor. Bu projedeki performansı Stone’a üçüncü Oscar adaylığını kazandırmıştı. İkili daha sonra ‘Bleat’ adlı kısa film için bir araya gelmişti. Öte yandan yönetmenin sıradaki projelerinden ‘Save the Green Planet’in kadrosunda da başrol olmasa da yine Emma Stone’a yer vereceği açıklanmıştı.

2024 ödül sezonunun en çok öne çıkan filmlerinden biri olan ‘Zavallılar’ ise Emma Stone’a En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını kazandırmasının yanı sıra Saç ve Makyaj Tasarımı, Kostüm Tasarımı ve Prodüksiyon Tasarımı kategorilerinde de Oscar kazandı.

‘Kinds of Kindness’ 21 Haziran’da vizyonda girecek.

Emma Stone 'Poor Things'teki rolünü çok sevmişEmma Stone ‘Poor Things’teki rolünü çok sevmiş

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.