Emre Fel Yeni Anadolu’dan Türkiye’ye sesleniyor

Radyolar ve Spotify dinleme listelerinde son dönemde sıklıkla bir isim karşımıza çıkıyor. Mayıs ayında yayınladığı yeni teklisi 'Sana El Pençe Durmam' ile Emre Fel, müziğindeki nostaljik sesler kadar imajıyla da dikkat çekiyor.

Kültür Sanat 10 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Yaklaşık beş yıl önce ‘Yeni Anadolu’ adını taşıyan bir kısaçalar yayınlanmıştı. Rastgele seçilen bir isim değildi bu elbette. Emre Fel ismini pek çok kişinin ilk kez duymasına vesile olan bu kısaçalardaki ‘Merhabalar’ o dönemde sesleriyle dikkat çekmişti. Ne batılı anlamda rock ne de Anadolu rock diyebilirdik buna. Bir röportajda kendi deyimiyle Anadolu rock bugün yapılsa belki böyle olurdu. 2019’daki bu çıkış belki de ileride bir türe adını verecek seviyedeydi. Genç müzisyen şimdi bu seviyesini bir adım ileriye taşıyacak teklisiyle karşımızda.

Anadolulu bir müzik adamı Emre Fel

“Konser günleri haricinde kalan günlerinin ortalama on dört saatini çalışarak geçiren, az yiyip az uyuyan, bol üretip bol sıkılan, sayılara ve düzene derin hassasiyeti bulunan bir Anadolulu müzik adamı.” Wannart’a verdiği röportajda kendisini böyle tanımlıyor 10 Ağustos 1998 doğumlu Emre Fel. Anadolu aşığı müzisyenin geçen ay yayınladığı teklisi ‘Sana El Pençe Durmam’ şu sıralar Türkiye’nin en çok dinlenen şarkılarından biri. Verdiği bir röportajda Cem Karaca ve Barış Manço’ya büyük sevgi beslediğini ancak yeni bir şeyler denediğini ifade eden müzisyen büyük bir risk omuzlanmış gibi. Zira Türkiye’deki insanların fikir birliğinde anlaşıp sevdiği birkaç isimle, Cem Karaca ve Barış Manço ile kıyaslanmak ya da onlara benzetilmek bir noktada kaçınılmaz oluyor. Ekşisözlük’e baktığımızda bunu olumlu bir eleştiri olarak sıklıkla görüyoruz.

‘Sana El Pençe Durmam’ şarkısı özelinde baktığımızda ise Emre Fel ve Mabel Matiz düeti hayali kuranların sayısı hiç de az değil. ‘Yeni Anadolu’ türü belki de tüm bunları harmanlıyordur. Bunu zaman gösterecek. Ancak 1970 ve 1980’lerin seslerini sevenlerin genç müzisyene kayıtsız kalamayacağı kesin.Buna akılda kalıcı imajını da eklediğimizde karşımızdaki resim daha da berraklaşıyor. Son olarak 19 Mayıs kutlamaları kapsamında Bursa’da binlerce müziksevere karşı şarkılarını seslendiren müzisyen Spotify’da da aylık iki buçuk milyonluk bir dinleyici kitlesine sahip. Şimdilik sadece yurt içine hitap eden bir müzisyen için bu rakam tatminkar olsa gerek.

Büyük tutkusu futboldan müziğe başlamak için vazgeçti

Profesyonel futbol yaşamına adım atacakken müzik öğretmeninin yönlendirmesiyle bu sevdasından vazgeçip şarkıcılığa yönelen genç sanatçı, geçen sene sekiz şarkıdan oluşan ‘Veda Türküsü’ adlı şarkısını yayınlamıştı. Şarkılarını özgün ve zamansız olarak tanımlayan Emre Fel, bununla birlikte Cem Karaca’nın ‘Alageyik Destanı’ ve Deep Purple’ın ‘Child in Time’ şarkılarının kendisinde özel bir yere sahip olduğunu söylüyor.

Şarkılarında kendisine has bir ses oluşturmayı çoktan başaran ve hatta bunu isimlendiren Emre Fel, yükselişini sürdürüyor. Konser programlarını muhtemelen yeni kayıtlar da izleyecektir. Bakalım önümüzdeki süreçte 26 yaşındaki müzisyen, dinleyicilere Yeni Anadolu’ya dair başka neler söyleyecek.

Ve İstanbul'dan Andrea Bocelli geçti: Boğaz'da unutulmaz geceVe İstanbul’dan Andrea Bocelli geçti: Boğaz’da unutulmaz gece

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.