Fazıl Say’dan İsviçre’de dünya prömiyeri: ‘Mozart ve Mevlana’

Geçen yıl Cumhuriyetin 100. yılı için bir marş ve bir senfoni besteleyen Fazıl Say bu kez Doğu ile Batı'yı buluşturan bir esere imza attı. Müzisyenin 'Mozart ve Mevlana' adını taşıyan yeni bestesi dünya prömiyerini 6 Kasım'da İsviçre'de yapacak.

Kültür Sanat 13 Ekim 2024

Yoğun konser programını sürdüren Fazıl Say yeni bestesinin dünya prömiyerini duyurdu. Müzisyenin ilk duyurusunu şubat ayında yaptığı ‘Mozart ve Mevlana’ adlı yeni bestesi dünya prömiyerini 6 Kasım’da İsviçre’nin Luzern kentinde yapacak. Bu prömiyer gecesinin ardından eser ertesi gün yeniden aynı kentte seslendirilecek.

Mısırlı soprano Fatma Said sahnede

Luzern Sinfonieorchester’in seslendireceği bestenin korosundaysa Rundfunkchor Berlin yer alacak. Orkestra ve koro Fazıl Say’ın bu yeni eserinde geçen sene İstanbul’da sahne alan Mısırlı soprano Fatma Said’e eşlik edecek. Konserin diğer solistleri mezzosoprano Marianne Crebassa, tenor Pene Pati ve bas Alexandros Stavrakakis.

Fazıl Say’ın 110 numaralı eseri olarak kayıtlara geçen ‘Mozart ve Mevlana’da neyzen Burcu Karadağ ve kudüm sanatçısı Aykut Köselerli de sahnede olacak. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Fazıl Say yeni bestesini şu sözlerle açıklıyor: “Doğu ile batı arasında Mevlana’nın sonsuzluğa uzanan deyiş ve şiirleri ile dahi bestekar Mozart’a dokunuşlar ile. Çok değişik, çok doğal ve tılsıma kapılmış bir sevgiyle bestelenmiş bir eser dinleteceğiz.”

İstanbul'dan 'Yiğidim Aslanım' ile Fatma Said geçtiİstanbul’dan ‘Yiğidim Aslanım’ ile Fatma Said geçti

Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri Ahmet Telli'yle Can Çakmur'aAhmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri Ahmet Telli’yle Can Çakmur’a

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.