Genç Türk müzisyenden büyük başarı: English National Opera’da

2000 Ankara doğumlu genç müzisyen Daniil Margulis, Londra'nın en önemli opera topluluklarından English National Opera ile birlikte sahne almaya başladı. Eğitimini Royal College of Music'te sürdüren kontrbasçı orkestrada bu enstrümanı çalan tek isim.

Kültür Sanat 9 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Rus asıllı Türk müzisyen Daniil Margulis eğitimini Londra'da sürdürüyor.

Eğitimini Londra’da Royal College of Music’te sürdüren Daniil Margulis operanın zirvesine doğru yol alıyor. Rus asıllı genç müzisyen özel olarak aday
gösterildiği English National Opera’ya seçilen tek kontrbasçı oldu. Sınavlarını üstün başarıyla tamamlayan müzisyen prestijli konservatuar English National Opera’daki iki temsilde sahne aldı. Temsiller İngiltere’nin dünya çapındaki salonlarından London Coliseum’daydı.

Daniil Margulis 2024 programının başlamasıyla birlikte orkestranın daimi kadrosunda yer almak için başvuru ve mülakat sürecini de yürütüyor. Süreci başarıyla tamamlaması halinde genç müzisyen English National Opera orkestrasının kadrosundaki tek Türk sanatçı olacak. English National Opera, Royal Opera House ile birlikte Londra’nın iki ana opera topluluğundan biri ve tüm operaları İngilizce’ye çevirerek seslendirmesiyle ünlü.

Türk müzisyen Philip Glass’ın eserini seslendirdi

2000 yılında Ankara’da dünyaya gelen Daniil Margulis ilk solo performansını yedi yaşında gerçekleştirdi. Zurab Tsitsuashvili hocalığında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Bale Okulu’ndaki eğitimini tamamladıktan sonra Yehudi Menuhin Okulu’nda Caroline Emery ile tam burslu olarak öğrenim görmeye devam eden Daniil yine tam burslu olarak Royal College of Music’te Caroline Emery ile çalışmalarına devam ediyor. 8. Uluslararası Caspian Sanatçı Yarışması’nda Büyük Ödül’ün sahibi olan ve 2017 Silk Street Sinfonia Genç Solist Yarışması’nda finalistliğe yükselen genç müzisyen LGT Young Solist ile Philip Glass’ın ’14. Senfonisi’nin kaydını Abbey Road Studios’da yaptı. Daniil 20. Gümüşlük Müzik Festivali’nin açılış akşamında da konuk sanatçı olarak sahneyi Gülsin Onay ve Athenaeum Quartet ile paylaştı.

Pekinel Kardeşlere büyük onur: Yaşam Boyu Başarı Ödülü onlarınPekinel Kardeşlere büyük onur: Yaşam Boyu Başarı Ödülü onların

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.