Gipsy Kings telefonun başında beklemek istiyor

Akdeniz ve Latin müziğinin simge topluluklarından Gipsy Kings’in kurucusu Andre Reyes, topluluğuyla birlikte İstanbul’daydı. Sevilen şarkılarını seslendiren grup İstanbul'da olmaktan çok mutluydu. Grammy ödüllü grup, konserde dakikalarca alkışlandı.

Reyes'e ayrıca Türkiye'de birlikte çalışmak istedikleri bir grup ya da seslendirmek istedikleri başka bir şarkı var mı diye de soruldu. Müzisyen şarkının ya da sanatçının adını anımsayamadı ama şarkıyı mırıldandı. Bahsettiği şarkı ise Hakan Altun'un sevilen şarkılarından 'Telefon' şarkısıydı.

Kültür Sanat 22 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Grammy ödüllü grup, konserdeki iyi performansı nedeniyle dakikalarca ayakta alkışlandı.

Akdeniz ve Latin müziğinin simge topluluklarından Gipsy Kings’in kurucusu Andre Reyes, topluluğuyla birlikte İstanbul’da sahne aldı. Grup, ‘Djobi Djoba’, ‘Bamboleo’, ‘Baila Baila’, ‘La Dona’, ‘No Volvere’ ve ‘Un Amon’ gibi sevilen şarkılarından oluşan bir repertuvarı dinleyiciler için seslendirdi. Grup ayrıca klasik haline gelen şarkıların yeni düzenlemelerini de seslendirdi.

Reyes şarkı aralarında İstanbul’a ve dinleyicilere teşekkür etti, “Bu geceyi bir kelime ile açıklamak gerekirse inanılmaz diyebilirim. Gelen herkese sonsuz teşekkürler, bizlerle birlikte bu coşkuyu yaşayan herkesle en kısa zamanda yeniden kavuşmayı diliyoruz” dedi.

Grubun sevilen şarkılarından ‘No Vivire’nin hikayesi ise tanıdık. Sözleri Aysel Gürel’e, müziği Onno Tunç’a ait ‘Nilüfer’in seslendirdiği ‘Yeniden Sev’ şarkısını Nilüfer 1993’te İspanyolca seslendirilmişti. Reyes,  NTV’ye verdiği demeçte şarkının hikayesini “Bu şarkıyı söylemeyi hep çok sevdik, sık sık da söyledik. Bize benzer flamenko esintileri de vardı. Bu şarkı kalbimize sıcaklık verdi” diyerek anlattı.

Reyes’e ayrıca Türkiye’de birlikte çalışmak istedikleri bir grup ya da seslendirmek istedikleri başka bir şarkı var mı diye de soruldu. Müzisyen şarkının ya da sanatçının adını anımsayamadı ama şarkıyı mırıldandı. Bahsettiği şarkı ise Hakan Altun’un sevilen şarkılarından ‘Telefon’ şarkısıydı.

Grup, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde dinleyicilerle buluştu.

Gipsy Kings: 45 yıllık bir hikâye

Latin müziğinin önde gelen temsilcilerinden biri olarak tanınan, pop ve flamenko karışımı müzikleriyle müzikseverlerin gönlünde yer edinen Gipsy King’in albümleri kariyerleri boyunca dünya genelinde 60 milyonun üzerinde satıldı. 1978 yılında İspanya’da kurulan grup, özellikle 1980’li yıllarda adeta fırtına gibi esmişti. Reyes ve Bailardo kardeşlerden oluşan grup, 1982 yılında yayınladıkları ilk albümleri ‘Allegria’ ile büyük bir ün kazanmayı başarmışlardı.

Gipsy Kings’in 1994 yılında yayınladığı ve ‘Greatest Hits’ adını taşıyan toplama albümü, topluluğun o döneme kadar büyük beğeni toplamış şarkılarını içeriyordu. Albüm, dünyanın dört bir yanında büyük satış rakamlarına ulaşırken gruba da büyük bir ticari başarı getirmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.