Grammy adayları açıklandı: Listede bir Türk de var

66. Grammy Ödülleri'nde yarışacak adaylar belli oldu. Müzik dünyasının heyecanla beklenen ödülleri için dokuz adaylığı açıklanan SZA'in yanı sıra Taylor Swift, Billie Eilish ve Olivia Rodrigo öne çıkarken klasik müzik dalında En İyi Kayıt dalında Türk besteci Mehmet Ali Sanlıkol da yarışacak.

Kültür Sanat 11 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Müzik dünyasının en prestijli ödüllerinde Grammy için geri sayım devam ediyor. 5 Şubat’ta sahiplerini bulacak olan 66. Grammy Ödülleri’nde yarışacak adaylar açıklandı. Rapçi SZA dokuz dalda aday olurken Taylor Swift, Miley Cyrus ve Billie Eilish de adaylıklarda öne çıkan isimler oldu. Bu yılki adaylar arasında bir de Türk müzisyen var. Müzikal çalışmalarını Amerika Birleşik Devletleri’nde sürdüren Mehmet Ali Sanlıkol, klasik müzik dalında En İyi Kayıt ödülü için yarışacak.

Grammy için kıyasıya yarış

Grammy’de En İyi Albüm ödülü için Jon Batiste, Boygenius, Miley Cyrus, Lana Del Rey, Janelle Monae, Olivia Rodrigo, Taylor Swift ve SZA yarışacak. Ödülün en merak edilen kategorisi olan En İyi Şarkı için bu sene kıyasıya bir yarış yaşanacak. Lana Del Rey’in ‘A&W’, Taylor Swift’in ‘Anti-Hero’, Jon Batiste’in ‘Butterfly’, Dua Lipa’nın ‘Dance the Night’, Miley Cyrus’un ‘Flowers’,
Olivia Rodrigo’nun ‘Vampire’ ve Billie Eilish’in ‘What Was I Made For’ şarkıları ödül için yarışacak.

Ödüllerin sonucu merakla beklenen bir diğer dalı olan En İyi Performans için Milye Cyrus, Doja Cat, Billie Eilish, Olivia Rodrigo ve Taylor Swift yarışıyor. Bu yıl rock camiası da oldukça hareketli bir dönem geçirdi. Metallica ‘Lux Aeterna’, Black Pumas ‘More Than a Love Song’, Boygenius ‘Not Strong Enough’ ve Foo Fighters ‘Rescued’ ile ödül almak için yarışacak.

Taylor Swift artık kendi rekorlarını kırıyorTaylor Swift artık kendi rekorlarını kırıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.