Güzide Türk basını Queen’e 1 milyar sterlinlik imzayı böyle attırdı

Sony'nin Queen'in müzik kataloğunu 1 milyar sterliğine satın aldığı haberini okumuş olabilirsiniz. Hemen inanmayın uzun süredir görüşmeler yapılıyor ama henüz imzalar atılmadı. Lakin güzide Türk basını iki tarafa da haberlerinde imzayı attırdı.

Kültür Sanat 22 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Bayram rehavetinin azizliği mi yoksa çeviri hatası mı bilemiyorum ama çıkan kısmın özeti şu: Türk basını Queen’in müzik kataloğunu Sony’e 1 milyar sterline (1.2 milyar dolar) sattırdı. Sattırdı diyoruz çünkü henüz Queen ile Sony arasında bir anlaşma gerçekleşmiş değil.

10Haber okurları hatırlayacaktır tüm zamanların en iyi müzik gruplarından biri olan Queen ile Sony arasında uzun bir zamandır görüşmeler yapılıyor. Geçen mayıs ayında kataloğun satışa çıkacağının haberini vermiştik, sonra şubat ayındaki haberimizde satış sürecini yazmıştık. En son 31 Mayıs’ta Sony ile Queen’in 1 milyar sterline anlaşmak üzere olduğunu okurlarımıza duyurmuştuk. Haberimizin kaynağı da The Guardian gazetesiydi.

Birkaç gün önce Variety‘de bir haber çıktı. Temel olarak The Guardian gazetesinde mayıs ayında çıkan haberden pek farklı değildi. Görüşmelerin sürdüğünü ve Sony’nin Queen’e 1 milyar sterlin vermeye hazır olduğunu anlatıyordu. Onlar da hitsdailydouble.com‘da çıkan bir haberden yola çıkarak bu haberi yayınlamıştı. Hits anlaşmada imzaların birkaç hafta içinde sonuçlandırılacağını yazıyordu. Variety de ismini açıklamadığı kaynaklardan bu bilgiyi doğrulatmıştı haberinde

Bu haber Türk basınına şöyle yansıdı: Queen’in müzik hakları 1 milyar sterline satıldı. Haber siteleri satış yapılmış, anlaşmaya imzalar atılmış gibi haberi yansıttılar. Haberlerin bazıları The Sun‘da çıkan bir habere dayandırmış satışı. The Sun satışın yapıldığını yazmış. Ama The Sun bu skandallarıyla meşhur… Bazı siteler ise Variety’e dayandırmış haberlerini ama oysa haberin kaynağına gittiğimiz zaman henüz satışın yapılmadığı anlaşılıyor.

Queen’in müzik kataloğunu Sony satın alırsa bu müzik dünyasında bir rekor olacak. Lakin Queen’in müzik kataloğunu isteyen sadece Sony değil başkaları da var. Variety de zaten bir başka şirketin katalog için Queen’e 900 milyon dolar teklif verdiğini yazıyor. Biraz futbol dünyasındaki transferler gibi kamuoyu baskısı oluşturmak için muhtemel pazarlık süreci kamuoyuna sızdırılıyor. Lakin The Sun dışında dünya basını bu konuda temkinli giderken Türk basını The Sun’un peşinden giderek anlaşmaya imza attırdı!

Queen müzik kataloğunu 1 milyar dolara Sony'ye satmak üzereQueen müzik kataloğunu 1 milyar dolara Sony’ye satmak üzere

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.