Elton John’ın hasılat rekortmeni turnesinde sona doğru

Efsane müzisyen Elton John, 2018'de başladığı ‘Farewell Yellow Brick Road’ turnesinde sona yaklaştı. 250 milyondan fazla albüm satışı ve sayısız ödülleriyle müzik tarihine geçen 76 yaşındaki John, turneden kazandığı 817.9 milyon dolarlık gelirle de Ed Sheeran'ı geçip hasılat rekoru kırdı.

Kültür Sanat 26 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Elton John'un uzun soluklu turnesi sahne tasarımıyla da dikkat çekiyor.

Kraliçe 2. Elizabeth’ten sir unvanını alan iki kişiden biri olan Elton John uzun soluklu ‘Farewell Yellow Brick Road’ turnesinde sona yaklaşıyor. 76 yaşındaki efsane müzisyen 2018 yılında başladığı turnesine pandemi nedeniyle bir süre ara vermek zorunda kaldıysa da eski temposuyla devam ediyor.

Sir Elton John, son turnesi olması beklenen ‘Farewell Yellow Brick Road’un İngiltere ayağını perşembe gecesi Liverpool’daki performansıyla başlattı. Efsane şarkıcı, üç saati aşkın bir süre piyanosunun başında kalarak müzikseverleri büyüledi. John, 2-17 Nisan tarihleri arasında ise Londra’da vereceği dokuz konserle müzikseverlerin karşısında olacak. Sanatçı İngiltere’nin ardından Almanya, İspanya, Fransa, İsviçre ve Danimarka’ya geçecek. Bu dev konser serisi 8 Temmuz’da Stockholm’deki konserle son bulacak. Toplamda 300 konser gerçekleştirmesi planlanan John, turnesinin sonunda tam 900 saatlik bir piyano performansına da imza atmış olacak.

817.9 milyon dolarlık turne kazancıyla Ed Sheeran’ı geçti

Billboard’a göre Elton John, Ocak 2023’e kadar turne kapsamında 278 konser verdi ve toplam 817.9 milyon dolar gelir elde etti. Böylece ‘Farewell Yellow Brick Road’ da tüm zamanların en çok hasılat yapan turnesi oldu. Bu alandaki birincilik daha önce 776 milyon dolar hasılat elde eden İngiliz müzisyen Ed Sheeran’daydı.

Disney+ tarafından belgeseli çekildi

8 Ekim 2018’de ABD’de başlayan turne üç yıl sürecek bir proje olarak tasarlanmıştı. Pandemi nedeniyle sekteye uğrayan turnenin bir bölümü Disney+ tarafından belgesel formatında çekildi. Belgeselin yönetmenliğini R. J. Cutler ve Elton John’ın eşi David Furnish üstleniyor.

Ünlü isimler Elton John’a eşlik etti

Turnenin özellikle ABD ayağında Elton John’a Dua Lipa ve Kiki Dee’nin yanı sıra Amerikalı folk sanatçı Brandi Carlile de Elton John’a eşlik etti. 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişimi sonrası o yaz Türkiye’de yapılması planlanan pek çok uluslararası etkinlik iptal edilmişti. Ancak Elton John, darbe girişimine karşın programını iptal etmeyip 9 Eylül 2016’da binlerce kişinin doldurduğu Expo alanında unutulmaz bir konsere imza atmıştı.

Müzik dünyasının asi şövalyeleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.