Huzurlarınızda bol yıldızlı hafta sonu

Chris Isaak, Goran Bregoviç, Sertab Erener, Teoman, Duman, Emre Fel ve daha nicesi. Ülke genelinde etkili sıcak hava sahneleri de ısındırıyor. Hareketli geçecek hafta sonunun öne çıkan etkinliklerine birlikte göz atalım.

Kültür Sanat 12 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin neredeyse tamamı oldukça sıcak bir hafta sonu geçirmeye hazırlanıyor. Özellikle kıyı kentlerinde buna bir yüksek nem eklenince hayat çekilmez olabiliyor. Gündüz saatlerindeki bu boğucu sıcaklar akşam yerini konserlere bırakıyor. Bir yanda 31. İstanbul Caz Festivali devam ederken bir yandan da büyük şehirlerde çeşitli mekânlar yıldız müzisyenlere evsahipliği yapıyor. Vakit kaybetmeden hafta sonu için plan yapmak isteyenlere önerilerimizi sıralamaya başlayalım.

CUMA

Festivalin beklenen konseri Harbiye’de

📌31. İstanbul Caz Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Kadife sesiyle dinleyiciyi büyüleyen Chris Isaak, festivalin en özel konuklarından biri olarak saat 21.00’de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnede olacak. Biletleri haftalar öncesinde tükenen konserde ABD’li müzisyen her biri klasikleşmiş şarkılarını seslendirecek.

Balkanlardan gelen ritmik dalga

📌UNIQ İstanbul, Balkan müziği denince akla ilk gelen isimlerden birini ağırlamaya hazırlanıyor. Bosnalı müzisyen Goran Bregoviç bu akşam saat 21.00’de sahnede olacak.

📌Kartal’daki Jolly Joker İstMarina’daysa gecenin konuğu birkaç gün önce An Epic Symphony projesi kapsamında Harbiye’de de sahne alan Gökhan Türkmen. Konser 21.00’de başlıyor.

📌Mask Beach, Türk müziğinin yaşayan efsanesi Moğolları ağırlıyor. Konser saat 21.00’de

📌Albüm hazırlığındaki Sertab Erener bu akşam Vadi Açıkhava’da müzikseverlerle buluşacak.

📌Kadıköy’de sahne alacak Can Gox, saat 21.00’de müzikseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

📌Blind’deyse Hedonutopia saat 22.00’de sahnede olacak.

90’lar ruhu aşkına

📌Nostaljik bir randevu arayışında olanlar için If Performance Hall Beşiktaş’taki Grup Vitamin konseirni öneriyoruz. Konserin başlama saati 21.00.

📌90’lar ruhunu hatırlatacak bir diğer konserse Atakent’teki Hayal Kahvesi’nde. Çelik saat 21.00’de sahhnede olacak.

📌Aynı saatlerde Bora Öztoprak ise Hayal Kahvesi Aqua Florya’da sahnede.

CUMARTESi

Rock efsaneleri sahnede

📌Haziran aynıda yeni albümlerinden iki tekli yayınlayan Dman, şu anda en çok konuşulan gruplardan biri. Politik sözleiryle  de dikkat çeken yeni şarkıların yanı sıra klasikleşmiş eserlerini de Vadi Açıkhava’da seslendirecek.

📌Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda aynı saatte ise Teoman sahnede olacak. Hatırlanacağı üzere müzisyen satış geliri Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışalan gitarıyla da haftanın çok konuşulanı olmuştu. Gitar 466 bin lira karşılığında Kenan Doğulu tarafındna satın alınmıştı.

📌Sırada son dönemin en çok dinlenen isimlerinden biri var. Tarzı ve şarkı sözleriyle dikkat çeken Emre Fel cumartesi akşamı 21.30’da Hayal Kahvesi Aqua Florya’da sahnede.

📌Aynı saatlerde Peyk, If Performance Hall Beşiktaş’ta sahne alacak.

📌Asmalımescit’teki Blind’da ise gecenin konuğu Flört. Konser 21.00’de başlıyor.

Cem Adrian’dan senfonik konser

📌Cem Adrian cumarteis akşamı saat 21.00’de İzmir Kültürpark’ta. Van’daki konseri sonrası saldırıya uğrayan müzisyen olay sonrası yayınladığı mektupla büyük beğeni toplamıştı.

📌Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’ndaysa gecenin konuğu Dolu Kadehi Ters Tut. Konser 21.00’de.

Nino Varon: Caz festivali Türkiye şartlarında cesaret isteyen bir başlangıçtıNino Varon: Caz festivali Türkiye şartlarında cesaret isteyen bir başlangıçtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.