Ian McKellen, yeniden Gandalf olmaya çok yakın! Teklif bekliyor

Sir Ian McKellen, The Times'a verdiği röportajda 'Yüzüklerin Efendisi' serisinin tutkunlarını heyecanlandıracak bir açıklama yaptı. Çekileceği açıklanan 'The Hunt for Gollum'da Gandalf'ı canlandırmak istediğini söyledi. Sadece teklif bekliyor.

Kültür Sanat 9 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Sir Ian McKellen yaptığı kısa açıklamada “moralinin iyi olduğunu” söylemişti.

Sir Ian McKellen. O tartışmasız bir biçimde yaşayan en büyük oyunculardan biri olarak kabul ediliyor. Usta oyuncu şu sıralar büyük tutkusu tiyatro sahnesinde yorulmak bilmeden oynadığı oyunlar hakkında The Times gazetesine konuştu. Shakespeare klasiklerindeki unutulmaz performansıyla hafızalara kazınan efsane isim kuliste yaptığı konuşmada 85 yaşına girdiğini hatırlatarak başlıyor sözlerine. “Yaşlılık dönemini geçirmek için bundan daha iyi bir yol olabilir mi?” diyor. Ancak söylediği bir söz ‘Yüzüklerin Efendisi’ tutkunlarının heyecanını katbekat artırıyor.

Ian McKellen Orta Dünya’ya göz kırptı

“Ölümlü olduğunuzu bilmek istiyorsanız adres defterinize bakmanız yeterli. Ve bir senaryo geldiğinde ya da bir teklifin ipucu geldiğinde, ‘Bu benim son işim olabilir’ diye düşünürsünüz. Hayır. Bunu yapmayacağım. Eğer Falstaff benim son işimse, doğru yapsam iyi olur, değil mi?”

Ian McKellen bunun son işi olmasını planlamıyor. Geçen yıl arkadaşı Roger Allam ile birlikte West End’e götürdükleri ‘Frank ve Percy’ oyununun filme çekilmesini umuyor. Ayrıca Tolkien’in evreninde de yeni kıpırdanmaların olduğunu da haberdar. Bu konuda çok da heyecanlı. Serinin tutkunlarının gözünde de onun yeri çok başka. Gandalf’tan daha fazlası…

Hatırlanacağı üzere geçen ay Peter Jackson’ın yapımcılığını üstleneceği ve Andy Serkis’in yöneteceği yeni ‘Yüzüklerin Efendisi’ filmi ‘The Hunt for Gollum’un 2026’da gösterime gireceği açıklanmıştı. Ian McKellen büyücü Gandalf olarak en sevilen rolünü bir kez daha canlandırabilir mi? Falstaff sağ olsun, bunun için uzun beyaz saçları bile hazır. Bu yöndeki soruya esprili bir dille yanı veriyor usta oyuncu: “Neyse ki aylardır tıraş olmadım.”

Ian McKeller, Orta Dünya tutkunlarını heyecanlandıran yeni filmde Gandalf’ın olacağını duymuş. “Ama ortada senaryo yok, teklif yok, plan yok.” Yine de ilgilenebilir mi?

Duraklıyor, sonra da “Eğer hayattaysam, evet” diyor. Bu yanıt ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinin sadık izleyicilerinde büyük heyecana yol açtı. Elbette ki şu an için kesinleşen bir şey yok. Ancak bu konuşmayı Peter Jackson ve Andy Sarkis’in duymaması imkânsız.

Kıymetlims geri dönüyor! Yeni Yüzüklerin Efendisi filmi yoldaKıymetlims geri dönüyor! Yeni Yüzüklerin Efendisi filmi yolda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.