İçişleri Bakanı Zafer Bayramı filmi paylaştı, parayla vatandaşlık satışı eleştirisi aldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya dün 30 Ağustos Zafer Bayramı için çekilmiş bir kısa film paylaştı. Diyarbakır'da çekilen bir dede ile torununun hikayesini anlatan film paylaşımı, bakanın birkaç gün önce konut satışıyla vatandaşlık verilmeye devam ettiği açıklamasının kurbanı oldu!

Kültür Sanat 31 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından 30 Ağustos Zafer Bayramı için Diyarbakır’da çekilen bir kısa film paylaştı. Filmde sabah saat 5.30’da Diyarbakır’daki Keçi Burcu’na giden bir dedeyle torunun hikayesi anlatılıyor. Filmin sonunda göğsüne İstiklal Madalya’sı takan dede torununa “Atatürk 101 yıl önce bu saatte topçularına ateş emri verdi. Ve zafere giden yol o topçu ateşleriyle başladı. İşte senin büyük deden de o topçulardan biriydi” diyor.

Bakan Yerlikaya bu kısa filmi “Bundan 101 yıl önce, 26 Ağustos sabahı, 05.30’da Mustafa Kemal Paşa, Kocatepe sırtlarında tarihe geçen emrini verdi ve gecenin karanlığı top sesleriyle yankılandı. Anadolu bütün imkansızlıklara rağmen, milletimizin kanından kan, canından can katarak ortaya koyduğu emsalsiz bir kurtuluş mücadelesine tanık oldu.

Esaret zincirlerini kırdığımız bu büyük zaferi Diyarbakır’dan Trabzon’a, Ardahan’dan Edirne’ye kadar vatan toprağımızın dört bir köşesinde büyük bir kıvançla kutluyoruz.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna şehit düşen Mehmetçiklerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum. 30AğustosZaferBayramı‘mız kutlu olsun” cümleleriyle paylaştı. 

 

Filme gelen tepkiler parayla vatandaşlık satılma uygulamasını eleştiriyor

Lakin birkaç gün önce Yerlikaya’nın, Arap medyası Al Jazeera’ya verdiği röportajda yabancıların vatandaşlık almasına ilişkin süreçle ilgili ”Konut satışı karşılığı vatandaşlık alma süreci durmadı, gayrimenkul alanlar iki-,üç ay içerisinde vatandaş oluyor”  cümlesinin sıcaklığı bu anlamlı kısa filmin tepkilerle karşılanmasına neden oldu.

İçişleri Bakanı’nın tweet’ine gelen yorumlara da bu tepki yansıdı:

“Kanla canla aldığımız toprakları 400 bin oolara vatandaşlık vererek satıyoruz, Kendi ülkemizde sığınmacıların her türlü tacizine ve hakaretine maruz kalarak yaşıyoruz! Ne anladık biz bu tweet’ten şimdi sayın bakanım.”

“Sayın bakanım sizin ifadenizle ‘kanından kan, canından can katarak ortaya koyduğu emsalsiz bir kurtuluş mücadelesi’ ile kazanılan vatanımızın bir karış toprağı bile para ile satılır mı? Milyonlarca kaçağa, sığınmacıya, mülteciye kutsal vatan toprağı çiğnettirilir mi?”

“Demografik yapı değişiyor, ülkede silahlanma arttıkca artıyor, uyuşturucu tüketimi ve satıcıları artıyor, mülteciler acilen gönderilmeli ve diğer aciliyet içeren sorunlara çözüm bulunmalı.”

30 Ağustos hediyesi: 'Nutuk'un sesli kitabı YouTube'da yayında30 Ağustos hediyesi: ‘Nutuk’un sesli kitabı YouTube’da yayında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.