İnci Taneleri: İşler, aşklar, planlar karışıyor

‘İnci Taneleri’nin 47. bölümünde Reyyaz ve Cihan, Cihan ve Ferda derken tüm hasımlar hısım olunca işler karıştı. Dilber’in zaten karışık olan ilişki denklemi, eski sevgilisinin ortaya çıkmasıyla girdaba döndü.

Dizi 13 Şubat 2026

Azem’in (Yılmaz Erdoğan) polise muhbirlik yapmasının faturası geçen hafta Cihan’a (Kubilay Aka) kesilmişti. Bu iş için görevlendirilen Reyyaz (Selim Erdoğan) bu bölümde Cihan’a bir yaptırım uygulayamadan kızının ondan hamile olduğunu öğrendi. Reyyaz ve Cihan, Elif’i (İrem Çıray) mafya batağından uzak tutmak istedikleri için bebeğin aldırılmasında mutabık kalsa da korunmayı bilmeyen hekimimiz, hamile olduğunu da anlamayacak kadar nadir bir durumun içine düşüvermiş ve kürtaj süresi geçmiş! Şaşırdık mı?

Toksik eski sevgililerden kim kaldı?

Dilber, yıllar önce Yıldız’la (Hazar Ergüçlü, Ümit Beste Kargın) işlediği bir cinayetin ses kaydını patronu Kamuran’a (Deniz Erdoğan) sildirmişti. Yeni bölümde kaydın bir kopyası çıkacak sandık, ama direkt maktul dirildi! Meğer Kamuran işgüzarlık yapmış ve Servan (Umut Kurt) adlı bu adamın ölmediğini gizlemiş. Kamuran bir kazık daha attı ve Dilber’in eski sevgilisi olup zamanında ona şiddet uygulamış bu Servan kişisini kadıncağızın karşısına dikti. Zahir’den (Mustafa Yıldıran) beter bir bela mı yükleniyor?

Odadaki fil

Cihan, hocamızın diğer oğlu Ferda’ya (Taylan Meydan) donör olmuş, operasyon da iyi geçmişti. Bu bölümde Ferda, Cihan’ı ve ablası Nehir’i (Sera Kutlubey) teşekkür yemeğine eve çağırdı. Annesinin katiliyle ilk kez bu yemekte yüz yüze gelen Nehir, hayatlarının nasıl mahvolduğuna dair bitmeyen imalarda bulunurken Ferda, hocamızın gerçek adını ve sicilini öğrendiği için bu imaların üstüne gidip konuyu sorularla deşti. Bakalım Pandora’nın kutusunu ilk kim açacak?

Dizi yansıması

🔴 Bir detayla başlayalım: Ferda’nın eşi Gülten (Şule Zeyren), geçen sezonun 42. bölümünde Ali Fuat’ın aslında Azem, Azem’in de eşinin babası olduğunu öğrenmişti. Peki Cihan ve Nehir’e gerçekleri bildiğini neden belli etmedi? İkiliyi yemeğe çağırmak için pansiyona gittiğinde, Ferda hazır ortada yokken bunu pekâlâ yapabilirdi.

🔴 Ferda, Ali Fuat’ın Azem Yücedağ olduğunu hocamızın egosu yüzünden öğrendi. Şöyle ki, Ferda bu bölümde Ali Fuat’ın şiirlerinden birinde Azem Yücedağ adına rastladı. Halk şairlerimizin son dörtlükte mahlaslarını yazmalarına “tapşırma” denir ve buna sık rastlanır. Ünlü bir halk ozanı olan hocamız da böyle yapmış işte. Tabii şiirlerini yayımlattığı dönemde bir mahkûm olduğundan bu geleneği ters çevirmiş ve mahlasını şiir kitabının adında, gerçek adını tapşırmada kullanmış.

👉 Ferda’nın zaten Ali Fuat’tan şüphelendiğini geçen hafta yazmıştık. İşte, şiirde Azem Yücedağ adını görmesi Ferda’nın şüphelerini kaşıdı ve arama motoru sağ olsun, Azem’in fotoğraflarını ve neden hapse girdiğini bir bir döktü. Tam da bu nedenle Ferda, laf sokma oyununda Nehir’in önünü açtı ve babalarının şiirinde geçen Azem Yücedağ’ın kim olduğunu sordu ki dahasını öğrensin. Peki, Ferda’nın Cihan’a dünya-ahiret kardeşi olduğunu ilan etmesi, geçmişte yaşanan olayı hatırlayıp Azem’in babası, Cihan’ın da üvey kardeşi olduğunu anlamasına mı delalet?

🔴 Gelelim Cihan’ın ilişki gelgitlerine. Madem Elif’e ikide bir “Biz olamayız gülüm; sen bir çiçeksin, ben ise bataklık böceği” edebiyatı yapacaksın, neden zamanında tam da bu nedenle ayrıldığın kızla yeniden barıştın? Barıştığınızda Elif’in babasının değişeceğini mi varsaydın? Her şeyi geçtik, madem Elif’e kıyamıyorsun, bu uğurda neden Semiramis’i harcadın ve Reyyaz’ın ağına ittin? Laf!

🔴 Nereden baksan tutarsız, nereden baksan ahmakça davranan diğer karakterimiz Azem. Efendim, babasını öldürdüğü için Reyyaz’dan intikam almak isteyen Cihan’ı durdurmak gerekiyormuş; bunun için de Azem, ölmediğini Cihan’a duyuracakmış. Maytap mı geçiyorsun kuzum? Bu çocuğun ne kadar heyheyli olduğunu bilmeyen yok; ne yapacaktı, yasını senin gibi şiir yazarak mı tutacaktı? Cihan’ın intikam alma ihtimalini günlerce aklına getirmeyen Azem, kitabını tamamlamak için koşa koşa pansiyondan kendi laptop’ını çalma planı tasarlayabilmiş ama! Öncelikler deyince de sen…

👉 Peki, hocamız yaşadığını nasıl belli edecek? Biz onu bu dertten kurtaralım: Azem, romanının sonunda karakterlerin Ölemez Dağı’nda mutlu mesut yaşayıp gitmesinden memnun değil zaten. E bu vesileyle romanın finaline Azem’in çekip gittiğini, hatta artırıyoruz, mafyacılık oyunu gereği ölü taklidi yaptığını yazsın. Ailesi durumu anlar, diğer insanlar “Amaaan kurgu” der, geçer. Azem zaten karakterlerin isimlerini de değiştirecek, mis! (Mafyalar içinden Reyyaz dışında kimsenin kitap okuduğunu da sanmıyoruz ayrıca.)

🔴 Nehir bu bölüm bağımlılık tedavisinden firar etti. Cihan “Biz seni sana rağmen nasıl iyileştireceğiz?” diye yakınırken ablasına yardım ve yataklık edenin, üstelik ona bir kerelik madde temin edenin çete arkadaşı Nusret (Rıza Kocaoğlu) olduğunu henüz bilmiyor. Safi zararsın be Nusret! Dilber haklı valla, bu çocuk ortada oldukça Cihan düzelmez. Artırıyoruz, herkesin başına yeni dertler de açılır. Tek suçu bu da değil. Nusret bu bölümde, Reyyaz’ın çöktüğü otoparkı geri almak üzere Cihan’ın haberi yokken baskın yaptı. Kurtlu Nusret, iki dakika dur.

Biraz da övgü

🔴 Karakterlerin arka planları anlatıldıkça hikâyeler derinleşir, güzelleşir. Bu bölümde Dilber ve tayfasının geçmişine girmemizle hikâye boyut kazandı:

👉 Zerre (Orkuncan İzan), Dilberlerin yaşadığı yerden ayırılıp İstanbul’a giden ilk yiğitmiş. O sırada yeni doğum yapmış olan Dilber, bebekten ötürü Zahir’e mahkûm olmaktansa Zerre’den aldığı cesaretle İstanbul’a kaçmış. Tarlabaşı’na yerleşip Yıldız’la tanışan Dilber’in pavyon macerası da Yıldız’ın onu o dönem çalıştığı pavyona aldırmasıyla başlamış.

👉 Pavyonda bağlamacı olarak çalışan Servan böylelikle hikâyeye dâhil olup Dilber’in kalbini kazanmış. Servan kısa sürede Zahir gibi biri olduğunu kanıtlamış tabii. Bir gece Dilber’i bayılana kadar dövdüğünde araya Yıldız girmiş. (Kader, ileride Dilber ve Yıldız için tekrar etmiş diyebiliriz. İlk sezon finalinde Zahir de Dilber’i öldürecekken Yıldız araya girip Zahir’i vurmuştu.)  Sonrası, iki arkadaşın kendilerini savunurken cinayet işlediklerini düşünmeleri, rakip pavyondan Kamuran’a sığınmaları ve ses kaydı.

Künye
Yayın mecrası: Kanal D
Yapım: BKM
Yapımcı: Necati Akpınar
Yönetmen: Şenol Sönmez
Senaryo: Yılmaz Erdoğan
Müzik: Ender Gündüzlü, Metin Arıgül, Can Sanıbelli, Şahin Kurnaz
Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Hazar Ergüçlü, Selma Ergeç, Kubilay Aka, Rıza Kocaoğlu, Sera Kutlubey, Yasemin Baştan, Güven Kıraç, Furkan Rıza Demirel, Ümit Beste Kargın, Orkuncan İzan, Selim Erdoğan, Taylan Meydan, Bestemsu Özdemir, Kayra Sır, Suat Güzey, Evren Duyal, Onur Akbay, Tugay Mercan, Mustafa Yıldıran, Deniz Erdoğan, Umut Kurt, Mücahit Koçak, İrem Çıray, Fatih Yücebağ, Şule Zeyren. (Konuk) Levent İntepe.

İnci Taneleri: Sıra daha kötü günlerdeİnci Taneleri: Sıra daha kötü günlerde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.